Afbeelding

DETO pakt volle buit tegen AZSV: 4-1

Sport en vrije tijd

VRIEZENVEEN - DETO heeft zaterdagmiddag tegen directe concurrent AZSV met 4-1 gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen op een gedeelde 5e plaats met 20 punten uit 12 wedstrijden. De Aaltenaren staan erom bekend dat ze met een degelijke ploeg relatief weinig scoren, echter ook weinig doelpunten tegen krijgen. Wedstrijden tegen AZSV zijn per definitie voor elke tegenstander lastig.

Deze middag stond er nog geen 5 minuten op de klok of DETO keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Een foute inspeelpass op het middenveld werd onderschept waarna AZSV er razendsnel uitkwam en de bal uiteindelijk afleverde bij Chris Verheul die moeiteloos het net vond: 0-1. DETO liet zich door de vroege tegentreffer niet van de wijs brengen en kwam gaandeweg de 1e helft steeds beter in de wedstrijd doordat het middenveld in Vriezenveense handen was en werd steeds gevaarlijker voor het doel van de gasten. Dit resulteerde in de 34e minuut in de gelijkmaker. Tim Pothast schoot vanaf rand zestien hard op het doel waarbij doelman Guus Vaags zijn inzet nog kon keren, maar de laatste had geen antwoord op de rebound van Kai Wesselink: 1-1. Vier minuten later was het alweer raak voor DETO. Melvin Degenaar pikte na een afgeslagen hoekschop de bal op en haalde hard en precies uit: 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. DETO dat heerste achterin en op het middenveld waarbij regelmatig de spitsen in stelling werden gebracht. Echter het was middenvelder Hoeseb Yakob die het doelpunt van de middag mocht maken. Nadat hij door een splijtende pass van Coplan Soumaoro was gelanceerd, draaide de kleine middenvelder op onnavolgbare wijze langs zijn tegenstanders en schoot in de verre hoek raak: 3-1. In de fase daarna een aantal hele grote mogelijkheden voor invaller Badr Hamdaoui. Net een halve minuut binnen de lijnen, mikte hij de bal na een passeeractie op de paal en kort daarna werd een inzet van Hamdaoui van de lijn gehaald door een verdediger. Toch werd de score nog verder opgevoerd toen, eveneens invaller, Bas Postma door Karlo Borghuis een vrije doortocht richting AZSV doel werd geboden. Postma faalde niet oog in oog met de keeper en zorgde voor het slotakkoord: 4-1.

DETO speelde deze middag een prima wedstrijd waarin het vele kansen creëerde en niet veel weg gaf en staat nu op plek 3 van de 4e Divisie. Dit bied perspectief voor de komende twee wedstrijden die nog in 2022 worden gespeeld. Komende zaterdag speelt de ploeg uit tegen Buitenpost en een week later komt de huidige nummer 2 SC Genemuiden naar Vriezenveen.