Afbeelding

Nipt verlies v.v. Den Ham

Sport en vrije tijd

DEN HAM - De tegenstander van vanmiddag, de s.v. Nieuwleusen sprak in haar verslag over een zwaarbevochten overwinning van de ploeg uit Nieuwleusen.

Al wekenlang lukt het de Hammenaren maar niet om het vijandelijke doel te vinden. Ook deze middag waren er met name in de eerste helft weer voldoende kansen voor een beter spelend Den Ham. De mooiste al in de 14e minuut toen een schot van Luuk Kuiper via de deklat terugkwam het veld in en het de instormende Nick Buitenhuis niet lukte de bal binnen de palen te deponeren. Daarna nog een paar mooie acties van Luuk Kuiper die meer hadden verdiend. Ook Nieuwleusen kreeg in de 4de minuut een opgelegde kans die door doelman Pekkeriet in twee termijnen vakkundig werd gekeerd.

Na de pauze moest dezelfde Kuiper zich in de 48e minuut laten vervangen met een blessure, waardoor de angel uit de Hammer aanvallen verdween. In de 58e minuut nog een kans voor Jurgen Jaspers, na prima voorbereidend werk van Randall van Haarst, ook dit leidde niet tot een doelpunt. Een vlijmscherpe counter van Nieuwleusen in de 61e minuut was goed voor een 0-1 voorsprong door Jille Brinksma, die de uitlopende doelman Pekkeriet omspeelde en eenvoudig wist te scoren.

Daarna waren er de betere kansen voor Nieuwleusen. In de 75e minuut tot drie keer toe een redding op de lijn van Den Ham en even later een inzet van Nieuwleusen die maar net naast ging. Door de nederlaag staat Den Ham nog troosteloos onderaan. Opvallend dat de ploeg nog niet heeft gespeeld tegen de ploegen die op de 10e t/m de12e plaats staan, zodat er absoluut nog mogelijkheden zijn om het vege lijf te redden. Scoren is daarbij echter wel een “must”.