Afbeelding

Kwartfinale Harry’s Horse Zitcompetitie 2022 bij Manege de Lourenshoeve

Sport en vrije tijd

DEN HAM - Zondag 20 november vond de kwartfinale van de Harry’s Horse Zitcompetitie plaats bij Manege de Lourenshoeve in Den Ham. De zitcompetitie is een nationale competitie voor manegeruiters. Manegeruiters laten tijdens deze competitie zien hoe goed ze kunnen zitten door op een voor hun vreemd paard van een andere manege te rijden. De categorieën zijn ingedeeld in niveau en leeftijd.

Manege de Lourenshoeve mocht al vroeg in de ochtend zo’n 75 ruiters met hun instructeurs en supporters verwelkomen. Het was een gezellige sportieve dag en alle deelnemers hebben hun uiterste best gedaan om een ticket te bemachtigen voor de halve finale. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de deelnemers werden enthousiast aangemoedigd door alle aanwezigen.

De gelukkige winnaars mochten na afloop allemaal het podium betreden en hun prijzen in ontvangst nemen. 20 ruiters komen nogmaals in actie tijdens (halve) finale op 11 december aanstaande op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Uiteindelijk is er natuurlijk maar één ruiter in iedere categorie die uitgeroepen zal worden tot ‘Best Zittend Manegeruiter 2022.’

De zitcompetitie is een mooi evenement voor manegeruiters maar natuurlijk ook voor ons als manege. “Met deelname aan de Zitcompetitie kunnen wij onze ruiters nog verder opleiden”. Door het volgen van zitlessen waarbij het vooral gaat om houding, zit en het geven van de juiste hulpen tijdens het rijden, krijgen zij nog meer inzicht in de kunst van het rijden.

Men zegt: “De Lourenshoeve kan terugkijken op een sportieve geslaagde dag en wij bereiden ons met plezier voor op de FNRS-KNHS springcompetitie 2023 waarvan op 22 januari 2023 de regiofinale bij de Lourenshoeve in Den Ham zal worden gehouden. Wederom een fantastisch evenement waarbij de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter krijgt. Er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en natuurlijk de strijd om de eer van “Beste springruiter 2023”. Mocht je een kijken willen nemen of meer informatie willen over de mogelijkheden bij onze manege, dan ben je altijd welkom om ons eens een bezoek te brengen.”

Afbeelding