Afbeelding

Nieuwe voorzitter voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel, Stichting Sam& Overijssel en Stichting Leergeld IJssel & Vecht

Sport en vrije tijd

DEN HAM - Na zeven jaar neemt Peter van der Terp afscheid als voorzitter van Stichting Sam& Overijssel. Vanaf 2019 was hij initiatiefnemer en actief trekker van de samenwerking van de stichtingen Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel en Stichting Leergeld IJssel & Vecht. Stichting Sam& Overijssel houdt zich bezig met het bestrijden van armoede bij kinderen. “Ieder kind moet mee kunnen doen”. Het samenwerkingsverband van www.samenvoorallekinderen.nl bestaat uit vier fondsen: Stichting Leergeld Nederland, Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en het Nationaal fonds Kinderhulp.

Van der Terp: “Vanuit de stichting verwerken we voor vier grote gemeentes in Overijssel alle aanvragen op het gebied van kinderarmoede en ontzorgen we hen in het hele aanvraagproces. De vier aangesloten gemeentes zijn Kampen, Hardenberg, Ommen en Steenwijkerland. Bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel zijn ook nog eens negen gemeentes aangesloten: Haaksbergen, Dalfsen, Hof van Twente, Twenterand, Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Losser en Wierden.”

Peter: “Inmiddels staat de organisatie, voor mij is het tijd om met het volste vertrouwen het stokje over te dragen aan Martha van Abbema. Zij was jarenlang wethouder Sociale Zaken in gemeente Twenterand, kent de gemeentelijke overheid goed en voelt zich nauw betrokken bij het bestrijden van kinderarmoede”

Martha: “Stichting Sam& Overijssel heeft mijn hart, omdat ze het leven van kinderen (en ouders) in moeilijke omstandigheden nét een stukje makkelijker kunnen maken.” Martha is op 6 oktober 2022 gestart met haar nieuwe functie.