Afbeelding

O, kom maar eens kijken, wat er in mijn schoentje ligt..

Columns

Eindelijk is het weer zover. Sint is in het land. In deze column een klein inkijkje in hoe dit vormgegeven wordt in onze kleuterklas. Net als voorgaande jaren, blijft deze periode intens genieten voor mij als leerkracht. Maar, wat uiteraard veel belangrijker is, is hoe onze kleuters het ervaren. Afgelopen week mochten alle kinderen van de school hun schoen weer zetten. U moet zich de stralende koppies van de kinderen eens voorstellen. Wat waren ze blij met hun cadeautje. Één jongetje zei dan ook: ‘juf, dit is wat ik zo graag wilde hebben!’

Ook gedurende de dag stralen ze. Ze kunnen verkleed als Sint of Piet spelen in een grote stoomboot. Ook kunnen ze het Sinterklaasjournaal naspelen, inclusief een Dieuwertje Blok pruik. Er worden verlanglijstjes geschreven in de taalhoek, schoenen gevuld met ‘pepernoten’, en cadeautjes bezorgd in een grote schoorsteen. Of dat nog niet genoeg is, kunnen er sinterklaasliedjes worden gespeeld op een echte xylofoon. Al zult u vast begrijpen dat deze laatste hoek gesitueerd is in de gang..

Bovenstaande activiteiten zijn nog maar een fractie van de dingen waaruit de kinderen kunnen kiezen. Het blijft een mooi aspect van het kleuteronderwijs om zoveel mogelijk doelen zo weg te zetten, dat de kinderen spelend leren. Ze leren zo veel en hebben het soms niet eens in de gaten.

Naast dit alles, gaan onze kringactiviteiten ook over Sinterklaas. Zo zijn we inmiddels begonnen aan het programma voor het bezoek van Sinterklaas aan onze school. Iets waar de hele school naar uitkijkt. Er komt best wat bij kijken. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor een Ouderraad die ons altijd weer supergoed helpt.

Samen met de kleuters kijk ik ook erg uit naar deze dag. Want wat is er nu mooier als leerkracht dan de kinderen te zien stralen. Niets toch?!

Namens onze school wens ik u allen dan ook een heerlijk Sinterklaasfeest toe.

Ellen Vrielink

Leerkracht groep 1/2

Kindcentrum TROTZ!