Afbeelding

GI-GA-GEWELDIG

Columns

Als u dit leest, zit de eerste vakantie van dit schooljaar er al weer op. Graag wil ik u nog wat vertellen over de weken die voorafgegaan zijn aan de herfstvakantie. We zijn op onze school namelijk druk bezig geweest met de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar, Gi-Ga-Groen, was geweldig! Zoals altijd, hebben we ook dit jaar de Kinderboekenweek weer feestelijk geopend met alle kinderen samen in de hal. Een groot voordeel van de kleinschaligheid van onze school is dat de kinderen elkaar allemaal kennen en ook allemaal passen in de hal tijdens gezellige momenten. De meiden van groep 8 verzorgden een spetterend optreden met hun uitvoering van de dans van de Kinderboekenweek.

Daarnaast hebben we als leerkrachten uiteraard ook onze bijdrage geleverd. Ons Kindcentrum was namelijk hèt decor voor ‘The Masked Reader’! Alle collega’s hebben een stuk voorgelezen voor de camera. Dit met een vervormde stem en een knuffel in beeld. Aan de kinderen van de school de taak om ons te ontmaskeren. Spannend!! Naast de schoolbrede activiteiten, waren alle klassen ook zelf druk bezig met de Kinderboekenweek. In groep 1/2 hebben we het thema iets langer gedaan, omdat het simpelweg te mooi was.

Naast veel voorlezen en zelf lezen over het thema, hadden we ook superleuke en leerzame activiteiten voor de kinderen. Zo hebben we op allerlei manieren van alles geknutseld: lieveheersbeestjes, spinnen, insecten. Alles is voorbij gekomen. Ook konden de kinderen spelen in onze rijke hoeken. De huishoek was veranderd in een dierenartspraktijk. Compleet met bijpassende kleding, röntgenfoto’s en een zieke (knuffel) hond. En we hadden een echte vlinderhoek. Hier konden de kinderen insecten bekijken met een vergrootglas, vlinders kleuren, knutselen over vlinders en educatieve filmpjes over vlinders bekijken. Ook waren de andere hoeken aangepast aan het thema. Het was enorm genieten om de kinderen zo enthousiast bezig te zien. Voor herhaling vatbaar dus! Op naar de volgende Kinderboekenweek, want lezen is GE-WEL-DIG!

Groetjes Ellen Vrielink

Leerkracht groep 1/2

Kindcentrum TROTZ!