Column: Een kijkje bij Kindcentrum TROTZ!
Column: Een kijkje bij Kindcentrum TROTZ! deweekvantwenterand.nl

Column: Een kijkje bij Kindcentrum TROTZ!

Columns

Wie zijn wij, waar staan we voor en hoe geven we onderwijs? Dat zijn vragen waarop we de komende tijd graag antwoord willen geven middels deze column in ‘De week van Twenterand’.

Als kind heb ik zelf op de Sint Antoniusschool gezeten. Terugkijkend komen de volgende woorden in me op: kleinschalig, gemoedelijk, gezellig en veilig. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ben ik er trots op al meer dan 10 jaar werkzaam te zijn op deze school. De woorden die ik hierboven heb genoemd, voel ik nog steeds net zo. Al is er inmiddels heel veel veranderd. Sinds iets meer dan een jaar, zijn we bijvoorbeeld veranderd van naam. We zijn verder gegaan onder de naam Kindcentrum TROTZ!

Waarom eigenlijk deze naamsverandering en waar staat de nieuwe naam voor?
We merkten dat de oude naam ‘Sint Antoniusschool’, eigenlijk helemaal niet meer paste bij ons onderwijs. Zo geven we modern onderwijs, waarbij we veel gebruik maken van digitale middelen en doen we veel aan ontdekkend en onderzoekend leren. We kijken kritisch naar ons onderwijs en proberen voorop te lopen voor wat betreft het meegaan met onderwijsvernieuwingen. We zijn van mening dat onze nieuwe naam veel beter aansluit bij het onderwijs dat we geven.

Wat betekent onze nieuwe naam Kindcentrum TROTZ!
We zijn niet meer ‘alleen’ een basisschool. Binnen ons gebouw bieden we, in samenwerking met andere partijen, veel meer diensten aan. Zo houden verschillende logopedistes bij ons praktijk, hebben we een ‘Bibliotheek op school’, wordt er PsychoMotorische Training gegeven door verschillende therapeuten en hebben we onze eigen peuterspeelzaal. Op dit alles zijn we enorm trots.

Ons onderwijs heeft daarnaast meerdere pijlers: Toekomst, Resultaat, Ontdekken, Talent en Zelfvertrouwen. Dit is waar wij als team voor staan en wat verweven zit in ons onderwijs. Omdat we dit zo belangrijk vinden, sluiten we de naam af met een uitroepteken.

In de komende periode zal ik uitgebreider ingaan op deze pijlers.

Mocht u graag zelf de sfeer komen proeven, een persoonlijke rondleiding door onze directrice Marleen Brugge, is altijd mogelijk.

Vriendelijke groet,

Ellen Vrielink
Leerkracht groep 1/2

Column: Een kijkje bij Kindcentrum TROTZ!