Afbeelding

Levend Veenmuseum

Algemeen

WESTERHAAR - Donderdag 18 mei organiseert Het Veenmuseum weer het Levend Veenmuseum. Dit populaire uitje tijdens Hemelvaartsdag heeft ook dit jaar weer veel te bieden voor jong en oud. Naast de vertrouwde rondrit met het veentreintje is op het buitenterrein muziek, zang en dans van diverse gezelschappen te bewonderen naast allerlei interessante beroepen, oude tractoren en ambachten. In de boerderij leert Thea Kroese de bezoekers weer van alles over ons dialect. Verderop bij de schaapskooi kunt u zien hoe het schapen scheren in zijn werk gaat. 

Verspreid over het terrein staan vrijwilligers van Het Veenmuseum u graag terzijde om van alles te vertellen over het leven en het werken in het veen. Weet u al wat een stoekie is? Wat een stoekie is komt ook aan bod in de expositieruimte. Degene die al een tijdje niet meer is geweest heeft nu mooi de gelegenheid zich te laten verrassen door de vele toevoegingen die de afgelopen periode zijn gerealiseerd. De maquette-ruimte zult u zéker niet gauw weer vergeten!

Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Het fraaie buitenterras leent zich prima om even lekker ontspannen te genieten van een drankje. Er zijn diverse eetkraampjes, waaronder de befaamde kapucijners met spek en ui. Of eet u liever een pannenkoekje? En geen gedoe met afrekenen: Het Veenmuseum werkt dit jaar voor het eerst met munten.

“We zien u graag tijdens het Levend Veenmuseum, donderdag 18 mei aanstaande vanaf 10.00 tot 16.00 uur, aan de Paterswal 11 tussen Westerhaar en Vriezenveen. Entree betalen hoeft niet, maar een vrije gift is altijd zeer welkom. Ook een vrijwilligersorganisatie als Het Veenmuseum maakt kosten” klinkt het tot besluit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding