Afbeelding

Bruidspaar Koppelman viert 60-jarig huwelijk

Algemeen

TWENTERAND - Gerhard en Hennie Koppelman trouwden op vrijdag 15 maart 1963 in Hellendoorn. Een prima reden voor burgemeester Hans Broekhuizen om het diamanten bruidspaar van harte te feliciteren namens het Twenterandse gemeentebestuur. Met een mooi felicitatiepakket onder de arm ging de burgemeester op de koffie bij de familie Koppelman.

Het huis van de familie Koppelman wordt opgevrolijkt door de nodige bloemen en op de tafel in de kamer staat een flink aantal felicitatiekaarten. “Ontzettend fijn dat zoveel mensen aan ons denken vandaag. We hebben zelfs een persoonlijke felicitatiebrief met foto van koning Willem Alexander mogen ontvangen”, vertelt Hennie Koppelman trots.


Bruiloft

Gerhard (80) en Hennie (79) leerden elkaar kennen op een huwelijksfeest in Daarle. “Het was geen liefde op het eerste gezicht”, lacht Gerhard. “Maar een jaar later troffen wij elkaar weer en toen sprong de vonk gelukkig over!” Na drie jaar verkering trouwde het stel in het gemeentehuis van Hellendoorn.

Carrière

Gerhard werkte jarenlang in de bouw en begon rond zijn vijftigste voor zichzelf als bouwkundig adviseur. “Ik heb mijn expertise prima kunnen inzetten bij de bouw van het clubhuis van v.v. Den Ham en Hervormd Centrum De Rank”, vertelt Gerhard. Hennie ging na haar opleiding als huishoudelijke hulp aan de slag. “Ik heb dit jaren met heel erg veel plezier gedaan”, aldus Hennie. Samen kreeg het echtpaar drie kinderen, tien kleinkinderen en één bonuskleinkind.


Hobby’s

Stilzitten doen de Koppelmans zeker niet. Gerhard biljart nog elke week en is al jarenlang actief in de voetballerij. Hij is nog steeds wekelijks te vinden langs de lijn bij zijn voetbalclub v.v. Den Ham. Hennie is onlangs gestopt met volleyballen, ze was jarenlang actief als vrijwilligster bij Het Liefferdinck. “Genieten doen we nog elke dag volop. Zo zijn we afgelopen voorjaarsvakantie met onze kinderen en kleinkinderen op wintersport geweest.”