Afbeelding

‘Uitgevist?’

Algemeen

VRIEZENVEEN - In een intieme setting presenteerde Hans Pape vorige week vrijdag zijn tweede boek. De trouwzaal van het voormalig gemeentehuis - nu het Historische Museum - was geheel gevuld met een geïnteresseerd gehoor.

Boeiend en in onversneden Vjeans gaf hij een toelichting op ‘Uitgevist?’ Hoe hij opnieuw zijn persoonlijke beleving van zijn Vriezenveen schetst, nu gedurende het tijdvak 1958 t/m 1988. Daarna beschrijft hij het hoe en waarom van zijn kleine ‘volksverhuizing’ in 1989 naar Zeeland. In ‘Uitgevist’ draait het om zijn hengel. Het relaas sluit af een terugblik vanuit 2022 naar 1958. Daarin ontmoet hij personen van toen en nu. Scheiden dóet lijden. Maar soms is dat niet voor niets…

Na de toelichting overhandigde Hans het eerste exemplaar aan de secretaris van ‘Oud Vriezenveen”, Jan Vrielink. Tenslotte voorzag hij aangeschafte boeken van een persoonlijke woord. Drukkerij en boekhandel Van Velzen te Krabbendijke: “Dit boek komt zeker ook bij ons in de etalage: ‘Er staan héél mooie dingen in!’” ‘Uitgevist?’ is voor € 15,00 verkrijgbaar bij het Historisch Museum Vriezenveen, de Chr. Boekhandel ‘De Akker’ en Rijwielhandel Smoes, alle te Vriezenveen. Na het overschrijven € 17,50 naar NL11 INGB 0002402706 t.n.v. J L Pape o.v.v. uw adresgegevens vindt u het boek in uw brievenbus.

Afbeelding