Afbeelding

Geen polarisatie: ‘We hebben elkaar broodnodig’

Algemeen

TWENTERAND - Afgelopen week was er gedoe in Twenterand om het plaatsen van spandoeken. Het liep hoog op. Zelfs Landelijk BBB-leider Caroline van der Plas mengde zich in de discussie en twitterde: “Wat een flauwe en ook niet heel erg slimme actie van de CU Twenterand.” Bij loonbedrijf Dekker in Vriezenveen hingen echter de vlaggen van de BBB en de SGP al een tijdje gebroederlijk naast elkaar.

“De uitdagingen zijn enorm, verdeeldheid is er al genoeg vandaar dat we met dit statement een duidelijk signaal willen afgeven dat we inderdaad van mening kunnen verschillen, maar dat er ook in de politiek samen naar oplossingen moeten worden gezocht”, zegt Jonker desgevraagd. 

Hans Dekker, staat kandidaat op plek zeven van de lijst BBB Overijssel. Hij is met zijn 19 jaar de jongste kandidaat van de lijst. Momenteel studeert hij accountmanagement. De agrarische sector is hem niet onbekend, omdat zijn ouders een loonbedrijf hebben.

Jan Jonker is momenteel statenlid voor de SGP Overijssel en staat tweede op de SGP-kandidatenlijst. Jonker is geen vreemde in de politiek, sinds 2015 is hij actief voor de SGP in Overijssel. Tevens is hij gemeenteraadslid voor de SGP in Twenterand. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de bouwmaterialenhandel, maar je kunt hem ook tegenkomen als eierboer.