Afbeelding
B. Schotman.

Geslaagde oliebollenactie Vjenne bakt!

Algemeen

VRIEZENVEEN - De oliebollenactie en de bijeenkomst Vjenne bakt voor de zending in de Suite op vrijdag 18 november voor de drie jongerenprojecten zijn uitstekend geslaagd. Vanuit de gehele gemeente Twenterand werd enthousiast meegedaan en meegeleefd, dankbaarheid overheerst voor alle geboden hulp en activiteiten, ook uit verschillende andere kerken. Op diverse plekken werd goed samengewerkt. 

In verband met de huidige economische omstandigheden en eerdere aanpassingen met betrekking tot corona was de aanloop dit keer opnieuw heel erg spannend. Door de crisis verliep de verkoop een stuk lastiger dan normaal, gelukkig waren er veel helpende handen en kwam alles goed terecht. Bovendien konden zo ook de bewoners van de Vriezenhof en Weemelanden gratis van oliebollen worden voorzien. Dankzij de hulp van ruim 60 betrokken vrijwilligers in verschillende rollen als bakploeg, inpakploeg, opbouwers, bezorgers, supermarktverkopers, koffieschenkers, flyeraars en schoonmakers is de actie uitstekend verlopen. Ruim 9000 oliebollen zijn er uiteindelijk gebakken en grotendeels ook verkocht, waarvan een aanzienlijk deel via de vier behulpzame Vriezenveense supermarkten: Jumbo, Plus, Supermarkt Mulder De Poete en Supermarkt Peddemors De Pollen. Zonder hun hulp was dit succes nooit haalbaar geweest.

Veel elementen van eerdere jaren konden opnieuw worden ingezet, zoals een uitgebreide bezorgservice, gezellige inpakhal en een een pendeldienst voor aanlevering. Met Thea Kroese in de Suite en diverse andere baksels werd een mooie nieuwe extra activiteit neergezet.  Als u niet hebt kunnen meedoen, maar wel van het goede doel houdt, kunt u alsnog via een gift bijdragen. Dat kan heel eenvoudig via de website op de button gift op: www.oliebollenvoordezending.nl of in de collecte in de kerk. Komende tijd volgt meer inhoudelijke informatie en reacties over de invulling van en de besteding bij de drie verschillende jongerenprojecten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding