Afbeelding

Den Ham: Twee onderscheidingen voor Jan Bosch

Algemeen

DEN HAM -  Tijdens de algemene ledenvergadering van v.v. Den Ham, die werd gehouden op woensdag 23 november, kon aftredend bestuurslid Jan Bosch een tweetal onderscheidingen in ontvangst nemen. Hij werd voor zijn enorme staat van dienst bij de Hammer voetbalvereniging benoemd tot erelid van v.v. Den Ham en uit handen van Ate Brunnekreef van de KNVB kreeg hij de oorkonde ‘Lid van Verdienste’ van de KNVB uitgereikt.

De blauwwitte pr-man was maar liefst 37 jaar bestuurslid op de Rohorst en nam ook diverse andere taken op zich. Een greep uit zijn functies: jeugdleider, scheidsrechter, vicevoorzitter, organisator jubileumfeesten, materiaalman, omroeper, sponsoring en HOC-lid. Als verslaggever en schrijver was hij scherp, oprecht, humoristisch en zat hij zelden verlegen om woorden. Bij het succesvolle project Energie(k) Den Ham was hij een van de kartrekkers, waarmee v.v. Den Ham werd verkozen tot ‘Groenste sportvereniging van Nederland’. Met een openhartige en luchtige speech nam Jan Bosch afscheid van het bestuur/de leden. Gelukkig blijft hij ondanks zijn politieke carrière en functie bij de KNVB nog een aantal taken op het sportpark uitvoeren. Het bestuur is nog op zoek naar een vervanger voor hem. 

De bestuursleden Dennis Bosch (voorzitter) en Jurgen Bootsveld (voorzitter jeugdcommissie) waren herkiesbaar en werden herbenoemd voor een nieuwe termijn. Aan het begin van de vergadering werd stilgestaan bij de leden/personen die de club in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Preses Dennis Bosch kon in zijn rede tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen, waarin de uitgebreide viering van het 75-jarig bestaan een memorabel hoogtepunt was. Dat velen jarenlang een blauwwit hart hebben, bleek maar weer uit de grote lijst aan jubilarissen. Achttien leden werden in het zonnetje gezet vanwege een mijlpaal bij de vereniging, waarbij Johan Bosch, Gerrit Samsen en Gerrit Spoelman al 60 jaar lid zijn. 

De schijnwerpers werden ook nog gericht op Jan Holsappel en Henk van Leusen, die tot ‘Lid van Verdienste’ werden benoemd, vanwege hun trouwe en veelzijdige inzet voor v.v. Den Ham. In zijn vooruitblik haalde de voorzitter aan dat hij hoopt dat het eerste elftal niet opgeeft, de vinger aan de pols wordt gehouden bij het energieverbruik en er vanaf 2023 drie rookvrijzones op het sportpark komen. De drugsvoorlichtingsavond wordt weer opgestart en een aantal kamers/ruimtes in het clubhuis zullen de komende periode een metamorfose ondergaan.