Afbeelding

De vonken vliegen er vanaf bij de Vroomshoopse Revue ‘Energiek Vroomshoop’

Algemeen

VROOMSHOOP - De slogan van de zesde Vroomshoopse Revue in successie past volop in deze tijd: ‘Energiek Vroomshoop’. Positieve energie is er volop bij regisseur Jennifer Jansen, de Revuegroep, de Revuesingers en de Revuedancers. In het grand café van Het Punt werd onlangs het startschot gegeven door bestuursvoorzitter Ton Kassing in aanwezigheid van de Vroomshoopse Revuegroep en de Revuesingers.

Daarbij werd kort teruggeblikt op de lange aanloop, die al eind 2019 begon. De teksten waren al afgerond en eerste repetitie van de Vroomshoopse Revuegroep had plaatsgevonden. Toen gooide corona roet in het eten en de geplande voorstellingen in 2020 werden afgelast. Voorman Ton Kassing vergeleek dit proces met een goede wijn, die noodgedwongen langer heeft gelegen en nu echt is gerijpt. Fijn is dat alle uitvoerenden de vroomshoopse Revue trouw zijn gebleven. Nu is de draad weer vol energie opgepakt. De in eigen beheer geschreven teksten zijn inmiddels geactualiseerd. Nieuwe spraakmakende gebeurtenissen in het kanaaldorp zijn alsnog opgenomen.

Niets blijft onbesproken bij de Vroomshoopse Revue ‘Energiek Vroomshoop’. Of het nu om het drugslab, de lokale kerken, het kanaaldrama of de nieuwe burgemeester gaat, het is om het even. De Vroomshoopse Revue ademt vooral een lach en soms een traan, ook wel ‘weemoed en wille’ genoemd. De eigen streektaal wordt gekoesterd, evenals de droge humor en typische Vroomshoopse nuchterheid.

De Vroomshoopse regisseur Jennifer Jansen begeleidde ook al in 2015 en in 2017 de spelers en speelsters en doet dat nu weer. Zij kan beschikken over een op elkaar ingespeelde Revuegroep. Corine Vaartjes, Heleen Berkhof, Jan Cees Kaas, Inge Kamphuis, Annelore Kok, Karel Krahwinkel, José Slotman en Rolf van der Veen zijn opnieuw van de partij. De talentvolle debutanten bij de aanstaande Vroomshoopse Revue zijn deze keer Daniëlle ter Avest, David Jansen, Riëtte Makkinga en Ramon Talen.

De Vroomshoopse musicus en arrangeur Gezinus Veldman tekent opnieuw voor de muzikale bijdragen, begeleidt het geheel op de piano en leidt de Revuesingers. Die groep bestaat uit Ria Kamermans, Gerda de Olde, Ingrid Wessels, Kyra Wessels, Truus Zomer, Arjan Berkhof, Ton Kassing, Wim Minkjan, Hans Nieboer en Albert Wessels. Oud-Vroomshoper Joost Visser komt ook deze keer als slagwerker in actie. De kleurrijke Revuedancers onder leiding van Noël Lamberink zijn niet weg te denken bij de Vroomshoopse Revue. De nodige aandacht wordt verder geschonken aan beelden op het scherm van het theater, als ook aan decorstukken, kleding en grime.

Wekelijks wordt er momenteel in Het Punt gerepeteerd om theatervoorstellingen over het voetlicht te brengen, waar de vonken vanaf vliegen. Dat worden vooralsnog drie avondvullende theatervoorstellingen op vrijdagavond 17 maart, op zaterdagavond 18 maart en op vrijdagavond 24 maart 2023. Er wordt een ware run en een stormloop op de entreekaarten van € 15,00 verwacht. Binnenkort volgt nadere informatie op welke wijze de voorverkoop van de Vroomshoopse Revue plaatsvindt.        

LET OP: Graag erbij: Foto’s: Daniëlle ter Avest-Bosch

Afbeelding
Afbeelding