Afbeelding

Diamanten bruidspaar Smelt viert feest

Algemeen

TWENTERAND - Op vrijdag 2 november 1962 zijn Gerard Smelt (90) en Johanna Bosch (86) met elkaar getrouwd in het gemeentehuis van Vriezenveen. Burgemeester Hans Broekhuizen trok zijn beste pak aan voor een welgemeend felicitatiebezoek aan het jubilerende bruidspaar. In die zes decennia is er veel veranderd, dus gespreksstof genoeg.

Het jonge stel leerde elkaar begin jaren zestig kennen langs het kanaal in Vriezenveen. Na ruim tien jaar verkering te hebben gehad werd het ja-woord gegeven. Het kersverse bruidspaar Smelt kwam te wonen aan de Westerhoevenweg aan de westkant van Vriezenveen. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen en twee kleinkinderen.

Werk
Gerard werkte na zijn opleiding veertig jaar als monteur bij de PTT. Zijn technische kennis kwam tijdens zijn loopbaan goed van pas. Johanna werkte jaren als controleuse bij de Gebroeders Hospers in Vriezenveen. In 2007 verhuisde het paar naar de Graspieper in Vriezenveen. Helaas woont Jo vanwege haar gezondheid sinds een aantal jaren niet meer thuis.

Schilderen
Gerard rijdt een paar keer per week naar Eugeria in Almelo om zijn vrouw te bezoeken. “Op zondagochtend bezoeken we daar samen de kerkdienst. Ik koester dit soort momenten enorm”, vertelt Gerard. In de woonkamer aan de Graspieper hangen schilderijen aan de muur. “Deze heeft Jo gemaakt”, vertelt een trotse Gerard, die zelf graag puzzelt. “Ik probeer de puzzels uit de krant elke dag op te lossen. Soms lukt dat en soms niet.”