Diploma Jeugdtuinen tijdens Open dag
Diploma Jeugdtuinen tijdens Open dag deweekvantwenterand.nl

Diploma Jeugdtuinen tijdens Open dag

Algemeen

VRIEZENVEEN - Voormalige wethouder, en op dit moment raadslid, Martha van Abbema zag in het project Jeugdtuinen Vriezenveen heel veel heil. Het project ondersteund door subsidie van de gemeente en gesponsord door de Welkoop was een idee van Ivonne Stege (lid van de volkstuindersvereniging).

\n

 

Tien kinderen uit groep 6, 7, 8 hebben vanaf april tot ongeveer oktober twee keer per week op maandags en woensdags van 15.00 tot 16.00 uur in hun eigen tuintje gewerkt. Ze mochten kiezen wat ze wilden verbouwen, en er werd van alles gekozen van passiebloem, tomaten, artisjok, bonen, aardbeien, sla tot mais.

Wat waren de kinderen trots toen de eerste oogst mee naar huis kon en worden opgegeten. Er werd gekeken en geleerd dat uit een zaadje een plant komt en hoe je ze kunt laten groeien en wat je er allemaal voor moet doen. Schoffelen, harken, onkruid verwijderen en water geven behoorden tot de wekelijkse taken. Ook tijdens de vakantie werd er doorgewerkt, dus als er iemand op vakantie was dat werd het door een ander weer verzorgd.

Open dag

Afgelopen zaterdag was er een open dag en kon iedereen komen kijken hoe het ging en konden de kinderen vertellen wat ze allemaal verbouwd hadden. De kinderen zijn er nog een aantal weken tot het eind van het seizoen. Als teken van de goede inzet en het voltooien van het seizoen kregen de kinderen uit handen van Martha van Abbema een diploma. Ook kreeg elke bezoeker een zakje met zonnebloempitten mee van de bloemen die ze zelf in hun tuintje hadden staan.

Volgend seizoen

Er werd door Ivonne het hele seizoen door groente en dahlia’s verbouwd en verkocht, waarvan de gehele opbrengsten naar de voedselbank en de jeugdtuinen gaan. Van dit geld wil ze het volgend seizoen verder gaan met het project met tien kinderen. Ze kunnen zich daarvoor aanmelden bij haar als ze in groep 6, 7, 8 zitten, maar wees er snel bij want vol is vol.

Tevens wil ze iedereen bedanken voor de steun en hulp die ze gekregen heeft om dit tot een groot succes te maken, met name de gemeente Twenterand en Welkoop Vriezenveen.

Diploma Jeugdtuinen tijdens Open dag