Agri Fair 2022
Agri Fair 2022 deweekvantwenterand.nl

Agri Fair 2022

Algemeen

WIERDEN – Tijdens het laatste weekend van de bouwvakvakantie is het weer zover; de Agri Fair aan de Sluizendijk 2 in Wierden. Herma ter Keurs voorzitter van de organiserende Stichting Agrarische PR Wierden zegt: “Door corona kon het twee jaar niet doorgaan, maar wij als organisatie zijn alweer druk in de weer om ervoor te zorgen dat het ook dit jaar weer een gezellig evenement wordt voor jong en oud.”

Revue

Op woensdagavond 17 augustus 2022 begint het spectaculaire feestweekend weer met een grandioze voorstelling van de revue “Wierden geet Vedan”. Zij zullen ook op donderdagavond 18 en vrijdagavond 19 augustus de voorstelling spelen. Toneelspel in een mix van Twents en Nederlands met actuele onderwerpen en een flinke scheut humor! Meer informatie over de revue elders in deze krant.

Compleet dagprogramma

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt u weer een compleet dagprogramma aangeboden voor het hele gezin. Met als afsluiter het grote feest in de feesttent op zaterdagavond 20 augustus. Houdt de site: www.agrifair-wierden.nl in de gaten voor alle updates van het programma en dergelijke. Of kijk op Facebook: www.facebook.com/agrifair.wierden.

Programma vrijdag

- 7.00 - 9.30 uur: Opstellen vee voor fokveedag

- 9.30 uur Start fokveedag

Het terrein is vanaf 9.30 geopend voor het kijken naar de fokveedag. Hier worden de mooiste en best presterende koeien en jongvee uit de regio gepresenteerd.

  • 10.00 uur Zomermarkt en kinderdorp.

Vermaak je op de zomermarkt en geef je kinderen de ruimte in het kinderdorp of neem deel aan de legowedstrijd.

  • 15.00 uur Zitmaaierrace

Na de fokveedag, vanaf 15.00 uur strijden de zitmaaiers om de eerste plaats in de zitmaaierrace.

Entree vrijdag overdag €2,-. Kinderen t/m 12 jaar gratis!

Programma zaterdag

  • 9.30 uur Trekkerslep

Vanaf 9.30 uur start de trekkerslep. Dit jaar heeft men door de grote animo twee banen beschikbaar! Deelnemers proberen met hun trekker zo ver mogelijk richting de eindstreep te komen binnen hun eigen pool.

  • 10.30 uur Autorodeo en loonwerkersspelen

Vanaf 10.30 uur starten de loonwerkersspelen en autorodeo. In de loonwerkersspelen strijden loonwerkers uit de regio voor de felbegeerde eerste plaats. Wie is het meest behendig, kan er het best met zijn kraan overweg en welk team werkt het best samen?

Of geniet van het spektakel van de autorodeo. Snelheid, stof en een heleboel lawaai maken de rodeo een genot om naar te kijken! Dit jaar wordt de rodeo gereden op een nieuwe baan.

  • 14.30 uurLive muziek

Ontspan je met een biertje en ga los op de muziek van de DJ’s en Boer Bennie!

  • 16.30 uur Prijsuitreiking rodeo en trekkerslep

Waar gestreden wordt is er een winnaar! Tijd voor de prijsuitreiking.

Entree zaterdag overdag €8,-. Kinderen t/m 12 jaar gratis!

  • 19.00 uur Vogelschieten

Heb jij een scherp oog, meesterlijk concentratievermogen en een stille hand? Neem deel aan het vogelschieten en schiet de (houten) vogel van zijn plek!

  • 20.00 uur De band LEAD en DJ Lars

Entree zaterdagavond €5,-

Grandioze dagen

De Agri Fair hoopt dat het ook dit jaar weer grandioze dagen worden! Tot ziens op de Agri Fair 2022! De 150 mensen die helpen met de organisatie hebben er nu al zin in!