Afbeelding

Natuurklus bij de Bufferzone/Fayersheide

Natuur en milieu

VRIEZENVEEN - Zaterdag 2 maart is er weer een natuurklus bij de Bufferzone/Fayersheide aan de Walstraat in Vriezenveen. Over het programma zegt Hans Kamerling het volgende: “We verzamelen tussen 8.30 en 9.00 uur bij de parkeerplaats aan de Walstraat bij de Fayersheide/Bufferzone. Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd aan het begin. Rond 9.00 uur leggen we uit waar en welke werkzaamheden we gaan doen. Daarna delen we het gereedschap uit en gaan we gezamenlijk naar ons werkgebied op zeer korte afstand. We werken tot globaal 13.00 uur met natuurlijk tussendoor pauzes. We sluiten  dan af met heerlijke soep, een broodje met wat erbij. Dit wordt door ons verzorgd.”

Kinderen welkom

En verder: “Ook dit jaar zijn kinderen van harte welkom. Onze kinderen kunnen nu en later niet zonder de natuur. Door lekker buiten aan de slag te gaan laten we ze op een speelse manier kennis maken met deze natuur. We laten ze zien dat een met name gevarieerde natuur (dat noemen we biodiversiteit) erg belangrijk is voor ons allemaal. Ze gaan hier zelf aan meewerken en ervaren dan dat op bepaalde momenten er stevig in gegrepen moet worden om het gevarieerd te houden. Als ze vrolijk, blij en moe naar huis gaan worden het automatisch ambassadeurs van die natuur. Ze kunnen hun belevenissen delen met vriendjes, vriendinnetjes, opa en oma en ook op school. Een mooi voorbeeld is dat de gemeente Twenterand de Patrijs extra in bescherming heeft genomen middels een speciaal project om het gebied beter leefbaar te maken voor deze vogel welke het erg moeilijk heeft in Nederland.”

Bufferzone

“De Bufferzone is een gebied van ongeveer acht hectare en ligt direct westelijk van de Fayersheide. De Fayersheide is een klein natuurreservaat van circa 10 hectare ten zuidoosten van Vriezenveen. Het is eigendom van de gemeente Twenterand welke ook onze gastheer is deze dag” besluit Hans Kamerling.

Opgave verplicht

Opgave per e-mail of 06 is verplicht. Dat kan bij Hans Kamerling via: j.kamerling@outlook.com of 06 - 55 500 800. Hier kan men ook terecht voor aanvullende informatie.