Afbeelding

Kindermiddag in de Engbertsdijksvenen: Crea voor vogels

Natuur en milieu

TWENTERAND - Jeugdige natuurontdekkers opgelet! Elke maand is er een kindermiddag bij excursieboerderij Huisken (in de Engbertsdijksvenen) te Kloosterhaar. Tijdens deze middag ontrafel je de geheimen van de natuur, ga je de ene keer op laarzen struinen tussen het struikgewas, en verdiep je de andere keer in een diersoort waar je van alles over komt te weten.

“De eerst volgende kindermiddag is op woensdag 27 december, waar we de handen uit de mouwen steken voor vogels in je eigen tuin. We gaan knutselen met vogelvoer, zelf voerstammetjes maken en op onderzoek uit welke vogelsoorten we in de tuin kunnen verwachten. Ze hebben namelijk niet allemaal hetzelfde voedsel als ‘lievelingskostje’, wie wat het lekkerst vind zie je bijvoorbeeld aan de snavel.”

Zit je op de basisschool en vind je natuur ook interessant? Voor € 5,00 euro kan je lekker komen ontdekken in de Engbertsdijksvenen. Boek een ticket voor de kindermiddag via: www.staatsbosbeheer.nl. Afhankelijk van het kind kan je er als (groot)ouder bij blijven, maar misschien is het juist wel lekker in de tussentijd de benen te strekken tijdens een wandeling in het gebied. Kun je deze keer niet? Ook in het nieuwe jaar staat er weer elke maand een kindermiddag op de planning. Of ga eens met pap en mam mee op één van de leuke excursies.