De teamleden die snelste (binnen 13,42 minuten) wisten te ontsnappen uit de klimaat escaperoom. Zij wonnen een tuinbon om planten of andere benodigdheden te kopen voor een groene en bloeiende tuin.
De teamleden die snelste (binnen 13,42 minuten) wisten te ontsnappen uit de klimaat escaperoom. Zij wonnen een tuinbon om planten of andere benodigdheden te kopen voor een groene en bloeiende tuin.

Inwoners Twenterand ontsnappen uit klimaat escaperoom

Natuur en milieu

TWENTERAND - In oktober en november trekt de klimaat escaperoom-estafette door Twente! In verschillende Twentse gemeenten testen inwoners op speelse wijze of zij op tijd kunnen ontsnappen aan de gevolgen van het veranderende klimaat. Op woensdag 25 oktober was het de beurt aan inwoners van de gemeente Twenterand. De hele dag door konden groepjes inwoners een poging wagen om binnen een half uur uit de escaperoom te ontsnappen. Daarnaast ruilden inwoners tegels in voor een gratis plantje van de gemeente en waren imkersvereniging Vriezenveen en natuurvereniging KNNV aanwezig om te vertellen over hun projecten.

Wethouder Arjan Hof: “Ook in Twenterand krijgen we te maken met extreem weer door het veranderende klimaat. Extreme droogte, hitte en hoosbuien. We vinden het belangrijk dat inwoners zich hier bewust van zijn. De klimaat escaperoom is een ludieke manier om hier meer over te leren. Heel leuk om te zien dat zoveel inwoners hier woensdag gebruik van hebben gemaakt.”

Draag zelf je steentje bij

Naast bewustwording werden inwoners ook gestimuleerd om zelf in actie te komen. Bijvoorbeeld door eigen huis en tuin water- en hitteproof te maken met meer groen en minder tegels. Zo konden inwoners bij de escaperoom hun gewipte tegels inruilen voor een gratis plantje. Ook imkersvereniging Vriezenveen en natuurvereniging KNNV waren aanwezig om te vertellen over hun projecten, het belang van biodiversiteit en natuur en hoe je als inwoner kunt meewerken aan hun projecten.

Klimaat escaperoom-estafette 

De mobiele escaperoom genaamd ‘Adapt or Btrapped’, is gebouwd door internationale studenten van 038Games, de gamestudio van Hogeschool Windesheim en Cibap. Na het bezoek aan Twenterand, trekt de klimaat escaperoom-estafette de komende weken door naar andere Twentse gemeenten. Ga voor meer informatie hierover naar www.groenblauwtwente.nl/escaperoom.