Foto van de opbrengst.
Foto van de opbrengst.

World Cleanup Day in Vriezenveen

Natuur en milieu

VRIEZENVEEN - Afgelopen zaterdag 16 september was het World Cleanup Day, de dag waarop wereldwijd allerlei acties op touw gezet worden om onze planeet ietsje mooier en schoner te maken. In de gemeente Twenterand sloot de Werkgroep Vriezenveen Schoon hierbij aan en organiseerde deze dag een zwerfvuil opruimactie. 

De groep startte bij het viaduct aan het Oosteinde in Vriezenveen. Vandaar ging men op pad om diverse straten, bermen, sloten te schonen van zwerfvuil. Plastic, snoepverpakkingen, koffiebekers, motorolieflessen, sigarettenpakjes, sigarettenpeuken, gedumpte autobanden etc. Opvallend was dat er minder zwerfvuil werd gevonden dan vorige jaren! Dit komt door de invoering van statiegeld op blikjes en kleine flesjes. Statiegeld werkt!! De “buit” van deze morgen werd naderhand neergezet bij het viaduct, voorzien van enkele infoborden over hoe lang zwerfvuil blijft bestaan/liggen in de natuur en dat is heel lang!

Ter afsluiting werd een kop koffie met wat lekkers genuttigd bij de mooie kruidentuin in het Herman Jansenpark. Degene die ook eens een keer mee wil onze woonomgeving wat mooier te maken, is van harte welkom in ons gezellige werkgroepje! Hiervoor kun je mailen naar: werkgroepvriezenveenschoon@hotmail.com.