Zakelijk

Wereldwijde primeur voor ConstruSteel met nieuwe software

DEN HAM – Softwarebedrijf ConstruSteel uit Den Ham komt met een primeur: staalbouw software via een internetbrowser. Geavanceerde algoritmes draaien inmiddels volledig online en zijn als web-based software wereldwijd in de cloud beschikbaar. ConstruSteel is zeer verheugd dat alle staalbouwers wereldwijd nu eenvoudig toegang kunnen krijgen tot specialistische fabricage-oplossingen. Jos Bonte (directeur van ConstruSteel) en André Romijn (productmanager bij ConstruSteel) en Chris Jansen (marketingmanager bij ConstruSteel) spreken over het ontstaan en de lancering van de app die binnen de internationale staalbouwbranche voor een sensatie moet gaan zorgen.

“Eigenlijk is het in Jip- en Janneke taal: werkvoorbereiding voor staalbouwers in de cloud. De informatie die in een 3D-model zit, wordt met deze software productie gereed gemaakt”, legt Romijn uit. Bonte vult hem aan: “Kort gezegd: wij hebben een app ontwikkeld op de wensen voor de staalbouwbranche wereldwijd!”

Er is een grote stap voor een efficiënte toekomst binnen de staalbouwbranche gezet. ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie, ook een oplossing biedt die volledig web-based is en overal ter wereld via een browser te gebruiken is. “Wij denken altijd mee met onze klanten en krijgen steeds vaker vragen over cloudoplossingen voor de buitenlandse markt. We zijn dan ook trots dat we onze geavanceerde algoritmes voor het optimaliseren van het fabricageproces, inmiddels via een internetbrowser beschikbaar kunnen stellen”, vertellen Bonte en Romijn.

Trots
Volgens Jos Bonte is de trots voor deze wereldwijde primeur niet te omschrijven. “We zijn enorm trots. Als je de wereldprimeur hebt, dan ben je supertrots. We staan tot onze knieën in de confetti en ballonnen”, zegt Bonte met een lach.

Extra productlijn: ConstruSteel Online
De extra productijn draagt de naam – hoe kan het ook anders – ConstruSteel Online. Softwarebedrijf ConstruSteel kiest bewust voor de lancering van een extra productlijn náást de huidige productlijnen. ConstruSteel Online wordt (net als de bestaande producten ConstruSteel ERP én Advanced Scribing) als separate productlijn onderhouden en doorontwikkeld.

Toekomstvisie
ConstruSteel biedt elk staalbouwbedrijf toegang tot de meest innovatieve en geavanceerde software om significante verbeteringen in efficiëntie en kwaliteit te realiseren. Ongeacht de grootte van het bedrijf. “Om alle bedrijven die innovatieve en geavanceerde software te kunnen bieden, is een web-based product noodzakelijk. Zo maken wij de toekomst van staalbouwsoftware bereikbaar voor alle bedrijven wereldwijd. Uiteindelijk hebben wij één helder doel voor ogen: minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van kwaliteit bij elke staalbouwer. ConstruSteel Online is één van de middelen die wij daarvoor aanbieden”, aldus Bonte.

“Wij zijn al meer dan twintig jaar in de staalbouwbranche bezig met gespecialiseerde software en merkten dat er een bepaald gat in de markt was op het gebied van het verbeteren van de efficiëntie en de kwaliteit. Een volledige onlineoplossing was er gewoon niet en daarom hebben wij deze software ontwikkeld en op de markt gebracht”, aldus Chris Jansen (marketingmanager bij ConstruSteel). 

“Deze software vormt de basis van een efficiënt productieproces. Normaliter moet een specialistisch en geavanceerd softwarepakket uitgelegd worden door mensen op locatie, maar met ConstruSteel Online hebben wij ervoor gezorgd dat het heel snel te implementeren is voor bedrijven. Waar normaal weken tot maanden voor implementatie staat, kunnen bedrijven er nu direct mee aan de slag”, zeggen Bonte en Romijn.

Zoektocht naar juiste medewerkers
Om door te kunnen groeien zoekt de Twenterandse automatiseerder continu naar talent uit de regio. “We zoeken het juiste personeel dat past binnen onze filosofie en bedrijfscultuur. Veel mensen denken dat we enkel programmeurs nodig hebben, maar niets is minder waar. Zo zoeken wij bijvoorbeeld ook consultants en collega’s voor de helpdesk of (online) commercie”, zegt Bonte.

Jansen vult hem aan. “Wij gaan nu de internationale markt op, maar wat ons remt is uitbreiding van ons huidige team met nieuwe collega’s. Daarom hebben we diverse vacatures voor talenten uit de regio. Dat zijn softwareontwikkelaars, maar ook online marketeers. Dat is de volgende stap waar we ons op richten. De software is er, nu moeten we het nog bij de bedrijven krijgen!” Met het juiste personeel en de drie productlijnen wil ConstruSteel de groei van de afgelopen jaren doorzetten.