Zakelijk

Vier huisartsen samen verder in maatschap Huisartsen Oranjehoek

Op de foto te zien, van links naar rechts: Marieke Eefting, Marloes Verschuur, Annemieke Koene en Jorien Kreuwel.

VROOMSHOOP - In tijden waar het voor huisartsen ontzettend lastig is om opvolging en/of extra huisartsen binnen de praktijk te krijgen, doet er zich in Vroomshoop iets bijzonders voor! Daar heeft men het geluk dat er op 1 oktober twee huisartsen zijn toegetreden tot de maatschap Huisartsen Oranjehoek, waardoor deze nu bestaat uit Marieke Eefting, Marloes Verschuur, Annemieke Koene en Jorien Kreuwel.

Continuïteit van zorg
Voor patiënten verandert er niets, ze houden dezelfde huisarts. Sterker nog; elke patiënt krijgt nu in principe twee vaste huisartsen waardoor men in de toekomst veel minder te maken heeft met invallers en waarnemers. Hierdoor kan er meer vertrouwen, betrokkenheid en stabiliteit ontstaan. Annemieke Koene en Marloes Verschuur vormen samen een duo, evenals Jorien Kreuwel en Marieke Eefting. “Dat is heel fijn voor de continuïteit van de zorg” zegt Annemieke Koene.

Overigens is het bij spoed, vakantie, nood of onvoorziene omstandigheden nog wel mogelijk dat patiënten met een invaller of waarnemer te maken krijgen. Bij Huisartsen Oranjehoek maakt men één dag in de week gebruik van één vaste invaller/waarnemer in de persoon van Jorieke Brunninkhuis.

Tekort aan huisartsen
Bovengenoemde bundeling van krachten is uitermate bijzonder in een tijd dat er overal een groot tekort is aan huisartsen. Annemieke Koene zegt hierover: “Door een tekort aan huisartsen ontstaan wachttijden en daar worden zowel de patiënt als de huisarts niet gelukkig van. Daar komt bij dat het door corona steeds drukker is geworden bij de huisarts. Dit komt vooral door de langere wachttijden die in de ziekenhuizen zijn ontstaan. Er is geen doorstroming en dus komen patiënten steeds vaker bij de huisarts met hun klachten, iets dat overigens volstrekt logisch is. Het is echter wel fijn wanneer patiënten begrip hebben voor het feit dat ze hierdoor soms iets langer dan gewenst moeten wachten. Al hopen wij nu, door onze samenwerking binnen de maatschap Huisartsen Oranjehoek, deze wachttijden tot een minimum te kunnen beperken.”

Overleggen
“Daarnaast is het door de huidige samenwerking fijn dat we als Huisartsen Oranjehoek samen kunnen overleggen op het moment dat er zich ingewikkelde problemen voordoen” zegt Marieke Eefting. En ze besluit: “In moeilijk situaties kunnen we zo onze ervaringen delen en elkaar adviseren, dat heeft veel meerwaarde voor de patiënt!” Wie meer informatie wil kan kijken op: www.huisartsenoranjehoek.nl