Zakelijk

Twenterands softwarebedrijf ConstruSteel voor derde jaar op rij bekroond met FD Gazellen Award

DEN HAM - Ondanks uitdagende tijden blijft softwarebedrijf ConstruSteel in Den Ham gestaag doorgroeien. Eerder dit jaar werd de automatiseerder al genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Daar komt bij dat ConstruSteel voor het derde opeenvolgende jaar is uitgeroepen tot FD Gazelle als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het specialistische softwarepakket is ‘made in Twenterand’ en gaat inmiddels de hele wereld over.

Softwarepakket voor staalconstructiebedrijven
ConstruSteel heeft een innovatief en uniek softwarepakket op de markt gebracht, dat staalconstructiebedrijven ondersteunt bij onder andere calculaties, inkoop, werkvoorbereiding, planning, productie en administratie. Het pakket koppelt en automatiseert het hele proces, waardoor er sneller, beter en efficiënter wordt geproduceerd. Het bedrijf uit Den Ham heeft haar klanten wereldwijd verspreid. Dichter bij huis maken staalconstructiebedrijven uit onder andere Vriezenveen, Vroomshoop, Geesteren, Mariënberg, Beerzerveld, Hardenberg, Wierden en Rijssen gebruik van de software van ConstruSteel. Grote kans dat de staalconstructies van bijvoorbeeld bedrijfshallen en utiliteitsgebouwen binnen de gemeente Twenterand met behulp van ConstruSteel zijn gerealiseerd.

Kwaliteit als uitgangspunt
Op de bedrijfswebsite en in de sociale media is te zien dat ConstruSteel trots is op de gewonnen awards en de groeiende vraag. Regelmatig komen verhalen van klanten en updates over awards voorbij. Jos Bonte [foto], directeur van ConstruSteel, legt uit: “Als nuchtere Twenterander vind ik het mooi dat we prijzen winnen, maar dit is voor ons geen doel op zich. Ons doel is het verbeteren van efficiency en kwaliteit bij onze klanten. Het winnen van awards zien wij als een bekroning van onze producten en diensten. Kwaliteit en service staan bij ConstruSteel hoog in het vaandel en dankzij ons geweldige team kunnen we blijven groeien.”

Gecontroleerd groeien
Het bedrijf kiest bewust voor een gecontroleerd groeimodel. Bonte: “Voor de komende jaren hebben wij een heldere visie uitgestippeld. Innovatie, continuïteit en stabiliteit staan bij ons centraal. Door gecontroleerd te blijven groeien, houden we vast aan onze plannen zonder dat we worden afgeleid door groeistuipen. Zo kunnen onze gewaardeerde klanten blijven bouwen op een stabiele partner.”

Zoektocht naar juiste medewerkers
De groei van de Twenterandse automatiseerder werd enigszins geremd door de zoektocht naar talent uit de regio. “We zoeken het juiste personeel dat past binnen onze filosofie en bedrijfscultuur. Veel mensen denken dat we enkel programmeurs nodig hebben, maar niets is minder waar. Zo zoeken wij bijvoorbeeld ook business consultants en collega’s voor de helpdesk of commercie”, zegt Bonte. Met het juiste personeel denkt men ook voor de komende jaren een gezonde groei te realiseren.

Ondanks de zoektocht naar goed gekwalificeerde medewerkers, is het bedrijf dus wel bekroond met de FD Gazellen Award 2020, als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. “Door onze duidelijke focus, onze innovatieve producten en een sterk internationaal netwerk van samenwerkingspartners, weten staalbouwers uit de hele wereld ons te vinden. Van Canada tot aan Australië”, verklaart Bonte de groei van de organisatie.