Zakelijk

Succesvolle bonnenactie zorgt voor steun lokale economie Twenterand

TWENTERAND - Meer dan ooit laat deze tijd ons zien hoe belangrijk de lokale ondernemers in de gemeente Twenterand zijn voor de inwoners, economie en de leefbaarheid. Door de coronamaatregelen blijven veel bezoekers weg uit de winkelstraat. Dat heeft tot gevolg dat de lokale economie zware klappen te verduren krijgt. Om de lokale economie en de inwoners te ondersteunen heeft een groep initiatiefnemers o.l.v. Dagmar Boerrigter de bonnenactie opgezet. De actie waarbij zowel ondernemers als inwoners een extraatje konden verdienen.

De actie die via de lokale supermarkten werd uitgezet is een initiatief van de lokale ondernemersverenigingen, de gemeente Twenterand, Gastvrij Twenterand en de Provincie Overijssel.

Enorm succes
De beschikbare 4000 bonnen waren binnen anderhalve week ‘uitverkocht’. Er ontstond een ware run op deelname en daarmee waren de beschikbare waardecheques snel verdeeld onder de inwoners. Zij konden er vervolgens mee naar de lokale ondernemers om ze te verzilveren. Daarmee ondersteunen ze de lokale winkeliers. Wethouder van de gemeente Twenterand Bart-Jan Harmsen ziet wat moois ontstaan: “In deze tijd hebben ondernemers het zwaar, maar ze gaan niet bij de pakken neerzitten. Op allerlei manieren komen ze in actie om de lokale economie in beweging te houden. En de inwoners hebben hier ook voordeel van.”

Veel waardering
Veel van de 125 deelnemende ondernemers gaven als reactie dat inwoners de actie erg hebben gewaardeerd. Een leuke actie die tevens het belang van het hebben van goede lokale voorzieningen aantoont’ en ‘een leuk extraatje in deze tijd wordt erg gewaardeerd’ waren veelgehoorde reacties.

Tevreden
De initiatiefnemers en de deelnemende ondernemers kijken met volle tevredenheid terug op de actie en zijn blij dat de inwoners het hebben gewaardeerd. “We zijn erg blij dat we met de actie het belang van het hebben van goede lokale voorzieningen hebben kunnen benadrukken”, aldus de tevreden initiatiefnemers. “Wie weet kunnen we met z`n allen in Twenterand in de toekomst nog eens een leuke actie bedenken waarbij het draagvlak net zo groot is. We zijn tenslotte nog (lang) niet door deze moeilijke coronatijd heen.”