Zakelijk

Bert Schepers Jr: “Ook deze crisis gaan we te boven komen”

Schepers Tours ‘viert’ 90-jarig jubileum

WESTERHAAR – Reisbureau en touringcarbedrijf Schepers Tours BV uit Westerhaar ‘viert’ dit jaar het 90-jarig bestaan. Voor het familiebedrijf is het een bijzonder jaar geweest met het coronavirus. Veel reizen konden niet doorgaan, terwijl ook het grote feest omtrent het jubileum niet doorgaat door de landelijke pandemie.

“Het zal het geen enorm groot feest worden. Wel zijn we aan het kijken om nog wat leuks te organiseren, maar dat laat voorlopig nog even op zich wachten”, legt Bert Schepers Jr. uit. Het afgelopen jaar was voor het bedrijf één van de mindere jaren in de historie van negentig jaar. “Er zijn slechts enkele ritjes gereden maar het overgrote deel van de touringcars is al een jaar lang ons terrein niet af geweest. Gelukkig zijn we een gezonde organisatie en gaan wij ook deze crisis te boven komen.” 

Hoewel de werkzaamheden stillagen, hebben de twintig medewerkers zeker niet stilgezeten. “De afgelopen periode hebben we gebruikt om het hele wagenpark van binnen en van buiten grondig schoon te maken. Ook technisch zijn ze weer in topconditie. Ook de chauffeurs kunnen niet wachten en staan te popelen om weer aan de slag te gaan.  We hopen dan ook weer snel te mogen doen waar we goed in zijn; Mensen vermaken en ze een aangename reis bezorgen”, laat Bert Schepers Jr. weten.

Eerste bus
Bert Schepers Jr. weet uit verhalen nog goed de anekdote van de eerste bus. Zo had de gereformeerde gemeente in Westerhaar nog geen kerk, dus moesten Westerhaarders iedere zondag naar Vriezenveen gebracht worden. “Toen er in de oorlogsjaren geen benzine meer te verkrijgen was, spande men 2 paarden van de fam. Kassies voor de bus om zo alsnog naar de kerk te kunnen. Toen de oorlog dichterbij kwam, hebben ze de bus verstopt in een berg met turf. Helaas vonden Duitse soldaten de bus en werd Bertus verplicht om Duitse soldaten te gaan vervoeren. Dit heeft hij met hand en tand weten te voorkomen. Wel hebben ze toen onder de ogen van de familie de bus afgepakt en met een dieplader afgevoerd. Ze hebben er nooit iets van teruggezien.”

Kwaliteit en gemoedelijkheid
Waar met name de specialiteit van Schepers Tours ligt bij het organiseren van groepsuitjes, richten Vader Max en zoon Bert Jr. zich met name op de kwaliteit en gemoedelijkheid binnen het bedrijf. “Wij ontzorgen de organisatoren en regelen alles. Op basis van onze jarenlange ervaring en ons grote netwerk komen er verschillende ideeën op tafel en zo worden samen met de klant alle uitstapjes geheel op maat gemaakt, volgens de wensen en het budget van de klant.

Schepers Tours BV
Albert Jan Schepers had als één van de eerste een auto in het dorp en daardoor werd hij regelmatig gevraagd om mee te rijden naar het ziekenhuis in Almelo en andere ritten die men per fiets niet kon volbrengen. “Naarmate het drukker werd, vroeg hij hiervoor een kleine vergoeding en op deze manier ontstond naast al zijn andere activiteiten een heus taxibedrijfje”, legt Schepers Jr. uit.

Zijn zonen Bertus en Herman Schepers zetten het bedrijf voort. Na het overlijden van Herman ging Bertus alleen verder en droeg op zijn beurt de zaak weer over aan zijn zonen Bert en Max, die al van jongs af aan werkzaam zijn binnen het familiebedrijf. Inmiddels is ook Bert Schepers jr, (de oudste zoon van Max) en dus de 4e generatie alweer een aantal jaren actief betrokken bij de dagelijkse leiding van organisatie.

“Al sinds 1931 staan wij geregistreerd bij de KvK te Enschede als busbedrijf. Sindsdien is het touringcarbedrijf uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met ongeveer 15 voertuigen en zo’n 20 medewerkers die tot op de dag van vandaag personenvervoer verrichten door heel Europa”, aldus Bert Schepers Jr.