Zakelijk

Mark Diekman: “Mensen mogen langskomen op afspraak!”

MD Optiek kijkt terug op moeilijk jaar, maar is desondanks dankbaar

HELLENDOORN – Mark Diekman begon in maart 2020 met MD Optiek in Hellendoorn, maar kent vooralsnog een moeizaam jaar. Mark erkent dat het een lastig begin is, maar is blij dat hij zijn deuren niet heeft hoeven sluiten. De 41-jarige Hellendoorner zit al ruim twintig jaar in het vak, maar zo’n jaar als het afgelopen jaar maakte hij nog niet mee. 

“Het was een heel heftig eerste jaar”, steekt Mark van wal. “Je begint vol goede moed aan de nieuwe uitdaging. En dan hoor je na een week dat het land op slot gaat door het coronavirus. Dan zie je de omzet wel in elkaar storten, ook omdat je niet weet waar het naartoe gaat. Gelukkig zag je na een paar maanden wel weer mensen de straat op gaan en hebben we uiteindelijk een goede zomer gehad. Echter merk je momenteel wel dat het weer een stuk rustiger wordt...” 

Openblijven
Ondanks dat veel ondernemers de deuren moeten sluiten, mag MD Optiek openblijven. “We zijn een essentieel beroep, dus we mogen gewoon openblijven. We hebben wel veel maatregelen getroffen, zo doen we alles op afspraak. We willen drukte vermijden en daarom is alles op afspraak. We kunnen ook niet anders.”

Positieve reacties
Mark krijgt veel positieve reacties in het dorp, waar hij zichtbaar van geniet. “Ik hoor alleen maar positieve reacties in het dorp. Ze vinden het ook fijn dat er een Hellendoorner op zit en dat het geen onderdeel is van een grote keten. Ze voelen het nu als vertrouwd bij MD Optiek”, vervolgt Mark, die niet vreemd is in de optiekbranche. “Onze hele familie zit in deze branche. Mijn oom had een optiekzaak in Vroomshoop en mijn vader maakte etalages voor opticiens. Ik heb daarom altijd al de ambitie gehad om een eigen zaak te beginnen, maar de juiste kwam nooit op mijn pad.”

“Toen Laura Braakhuis, de vorige eigenaresse, mij benaderde om de winkel voort te zetten twijfelde ik geen seconde. Ik woon er schuin tegenover en heb absoluut geen spijt dat ik het heb gedaan. Het is een mooi pand. Het is modern, huiselijk en gemoedelijk. Daarnaast hebben we een trendy en uitgebreid assortiment, en vanaf het voorjaar tevens aangevuld met een grote collectie Ray-Ban zonnebrillen, dus dat is allemaal heel erg mooi.”

Personeel
Niet alleen Mark zit al jaren in het vak, ook het personeel is gespecialiseerd en erg vakbekwaam. “Alle medewerkers werken al meer dan 12 jaar in de optiekbranche en Trudy werkt al bijna twintig jaar in de optiek. Yvonne, Trudy, Liesbeth en van Hoorpartners Gerard zijn de gezichten van onze winkel. Een goede winkel kun je niet zijn zonder ons vakbekwaam team, daar ben ik trots op”, zegt Mark vol lof. 

Toekomst
Hoewel de situatie er momenteel niet rooskleurig uitziet, heeft Mark goede hoop dat de toekomst wel positief is. “Het is nu een rot periode en er is veel onzekerheid, maar ik geloof dat er in deze branche ook een andere tijd aankomt. Maar voor nu ben ik gewoon heel dankbaar dat ik open mag blijven.” 

Meer informatie
Wilt u een afspraak maken bij MD Optiek? Dat kan via de website: www.mdoptiek.nl. Wilt u meer informatie of heeft u vragen op het gebied van Zien of Horen, bel dan gerust op: 0548 65 70 17 of stuur een mail naar: info@mdoptiek.nl. MD Optiek zit gevestigd aan de Dorpsstraat 24 in Hellendoorn.