Zakelijk

Luvro Tweewielers is al 40 jaar volop in beweging

VROOMSHOOP | Luvro Tweewielers, ‘de Fietsspecialist’, beleeft dit jaar een bijzonder jubileum. Al 40 jaar is de Luvro in Vroomshoop en omgeving een begrip en dat is best lang, weet eigenaar Herman Lucas (58). “Vroomshoop heeft in loop der tijd heel wat tweewielerzaken gekend en in feite zijn wij de enige die al die jaren hebben standgehouden. Ik denk dat bij een branche als deze stilstand achteruitgang betekent en dat je actief moet inhaken op ontwikkelingen en trends”, zegt Herman.

Het begin

De pionierstijd begon vier decennia geleden aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Het ondernemerschap hadden de broers Herman en Hilbrand Lucas van hun vader meegekregen. Onder het motto ‘Je bent jong en je wilt wat’ werd besloten brommers en motoren te gaan verkopen. Herman was zelf op jonge leeftijd helemaal gegrepen door de motorsport en sleutelen en de ‘pleeriezers’ en motoren vonden gretig aftrek. “Een mooie en levendige handel was het en we besloten daar de naam Luvro aan te verbinden, dat staat voor Lucas Vroomshoop”, aldus Herman Lucas.

Het valt op z´n plek

Als motorcrosser boekte Herman aansprekende, ook nationale successen, hoewel dat soms letterlijk met vallen en opstaan gepaard ging. Die sport gaf hem een kick, maar toch besloot Herman zich toe te leggen op de verkoop van fietsen. In plaatsen als Hardenberg en Coevorden kwamen fietszaken, evenals al eerder al in Vroomshoop. “Daar startte ik met een fietsenwinkel in 1990 in een pand op de hoek van de Julianastraat en het Linderflier. In 1996 vertrok de Aldi naar een andere locatie in Vroomshoop en daar zag ik uitbreidingskansen. Nu zitten we alweer twintig jaren in dat ruime winkelpand op het adres Linderflier 10.”

Service en vakbekwaam personeel

De bewuste keuze voor meer verkoopruimte met een inwendige werkplaats heeft prima uitgepakt. Op deze zichtlocatie weten de klanten de Luvro te vinden. “De keuze is reuze. Niet te vergelijken met de vroegere terugtraprem, enkele versnellingen etc. Nu is er sprake van 500 modellen als het bijvoorbeeld om Gazelle gaat. “Het aanbod is ingrijpend veranderd en zeer gevarieerd, dat leert een blik in onze winkel. Je moet doorlopend innoveren en ook etaleren wat je in huis hebt. Naast het dealerschap voor Gazelle hebben we erkende merken als Batavus, Merida, Sensa, VanDijck, Sparta en Koga aan te bieden. Ons motto is om van alle markten thuis te zijn en voor alles geldt ook een goede service en vakbekwaamheid. Ik prijs me gelukkig met onze kanjers Gerard Altena, Petra Kunst en Tim Schutte, met wie ik in onze tweewielerzaak samenwerk”, zegt Herman Lucas.

Volop toekomstperspectief

De eigenaar van Luvro Tweewielers ziet volop toekomstperspectief in zijn bedrijf. “Fietsen is een wijze van gezond bewegen, waarmee je tot op gevorderde leeftijd kunt doorgaan. De elektrische fiets heeft natuurlijk een enorme vlucht genomen en dat voor jong en oud. Wij hebben daar uiteraard op ingespeeld. Prijs en kwaliteit zijn daarbij op elkaar afgesteld. Herman Lucas is dankbaar dat de Luvro als vitale onderneming dit jubileum mag beleven. “We laten met aanbiedingen onze klanten meeprofiteren, raadpleeg daartoe onze advertentie.”