Zakelijk

Leuke speeltuin met grote speeltoestellen bij Pannenkoekenhuus Marle

MARLE – Grote fleurige en kleurige opblaasspeeltoestellen zijn al van verre te zien bij het Pannenkoekenhuus aan de Hellendoornseweg in Marle. Eigenaar Henk van der Vegt legt deze zomer de jeugd in de watten. “Speciaal voor de kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar heb ik allerlei leuke dingen aangeschaft. Een stormbaan luchtkussen en een brandweerspringkussen. Naast natuurlijk de speeltoestellen die altijd al bij het restaurant staan zoals de glijbaan en familieschommel.” En alles natuurlijk coronaproof. Elke zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur en vanaf 25 juli elke dag kun je er met de kinderen terecht. Ook heel leuk om een verjaardag te vieren of voor een kinderfeestje. De speeltuin is uitgebreid met twee heel grote luchtkussens waarop de kids zich lekker met dolle sprongen kunnen uitleven. Verder staat er een opblaasstormbaan van ongeveer 12 meter. Bij het speelveld heeft Van der Vegt een grote tent neergezet waar de ouders of opa en oma gezellig een kopje koffie of een drankje kunnen drinken als hun kroost zich vermaakt. Want hij weet als de kinderen het naar hun zin hebben zijn de volwassenen ook tevreden.” Ja, ik heb alles opgezet volgens de RIVM regels met anderhalve meter”, legt Van der Vegt uit. Er is een apart kinderpannenkoekenmenu. Dit houdt in een heerlijke pannenkoek met ranja en een ijsje toe inclusief de toegang tot de speeltuin voor 8,95 euro. De speeltuin is ook apart te bezoeken; dan is de toegang 2,00 euro.

Maar ook voor volwassenen heeft het Pannenkoekenhuus Marle leuke arrangementen in combinatie met mooie wandel- of fietstochten in het Reggedal en dan is de toegang tot het Nationaal Blikkenmuseum gratis. Bij het Blikkenmuseum zit ook een nostalgisch, lief snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd waar ondermeer zuurtjes en babbelaars te koop zijn. Marle is een uitstekend startpunt om van de prachtige natuur in de omgeving te gaan genieten! En dan na een mooie tocht genieten op het terras van een overheerlijke pannenkoek. Want om zijn pannenkoeken is het Marles Pannenkoekenhuus al jaren beroemd.

Erg jammer vindt Van der Vegt het dat de vele groepen die met touringcars naar zijn museum zouden komen deze zomer allemaal hebben moeten annuleren. Maar hij blijft optimistisch: “Voor het najaar ben ik samen met bedrijven uit de buurt weer mooie dagarrangementen en fietstochten aan het opzetten. En ik hoop dat er veel kinderen met hun familie naar de speeltuin komen.”