Zakelijk

Ineke Kuiper viert 25-jarig jubileum op De Smithoek

DEN HAM - Woensdag 30 juni 2021 was het groot feest bij basisschool De Smithoek in Den Ham: juf Ineke is 25 jaar werkzaam op De Smithoek! Juf Ineke houdt enorm van wandelen en daarom werd ze lopend opgehaald door twee collega's. Op De Brink wachtte haar een grote verrassing: daar begon de erehaag met verklede kinderen al. 

Alle kinderen bliezen op een feesttoeter alsof het een lieve lust was. Heel Den Ham kon vast meegenieten van dit feest! Juf Ineke liep vol trots door de grote rij met kinderen. Op school aangekomen werd ze ontvangen in de grote hal. Daar werd een lied voor haar gezongen en mochten de kinderen haar feliciteren.

“Allereerst was ik op 25 januari 2021 precies vijfentwintig jaar in dienst, maar toen konden we het niet groots vieren vanwege de lockdown. Mijn collega’s organiseerden wel een drive through, maar het grote feest moest maar later plaatsvinden. En dat was nu! Het was echt heel bijzonder. Ik had het totaal niet zien aankomen dat er een heel programma bedacht was”, zegt een dankbare Ineke Kuiper.

Ook haar (klein)kinderen waren aanwezig bij de feestelijke dag. “Het was echt een leuke verrassing dat ook zij er waren. En ik vond het natuurlijk geweldig dat alle kinderen een erehaag vormden. Echt een superleuke dag!”

Soep met een wenskaart
Ze kreeg van alle kinderen een zakje soep: het komende jaar kan ze nog heel vaak terugdenken aan deze mooie dag met een lekker kopje soep in de hand. “Ik neem vaak in de pauze een kopje soep, dus nu hadden ze bedacht om mij allemaal een zakje soep te geven. Nu heb ik dus 261 zakjes Cup-a-Soup gekregen”, lacht Ineke. Naast soep kreeg ze ook een wensenkaartje van elke leerling, ze heeft een paar heel speciale onthouden. “Eén leerling schreef: ‘Wat goed dat u het nooit in de soep heeft laten lopen’ en een andere leerling had opgeschreven: ‘Ik hoop dat u nog vijf jaar directeur blijft’. Wat bleek, dan gaat hij van school af. Het is echt een teken van waardering!”

Verschillende functies
De Smithoek staat voor de ontwikkeling van kinderen. “Ik hoor vaak dat mensen zeggen: ‘dit en dat kan een leerling niet’. Maar bij De Smithoek willen we het juist andersom zien. Wij kijken naar het talent van de leerlingen. Als een leerling minder goed kan rekenen of schrijven, kan diegene misschien wel heel goed sporten. Iedereen heeft zijn kwaliteiten, dus laten we positief blijven en juist daarnaar kijken. Ik denk dat daar onze kracht ligt.”

Volgens Ineke is met name de ruimte die ze kreeg van het bestuur erg belangrijk geweest in haar carrière. “Ik ben begonnen als juffrouw, later werd ik coördinator van de bovenbouw en sinds 2009 ben ik alweer directeur van De Smithoek. Ik vind het écht heel erg leuk werk. We hebben een leuk team en voor mijn gevoel ben ik hier nog lang niet klaar. Ik ben dan wel 62 jaar, maar ik heb nog genoeg energie!”, besluit Ineke. “Maar één ding weet ik wel zeker: ik ga hier mijn carrière afsluiten!”