Zakelijk

Hét Wooncentrum Almelo biedt op nieuwe plek sfeer en actuele trends

ALMELO – Hét Wooncentrum op de Woonboulevard in Almelo heeft een ruimer pand betrokken. De winkel is verhuisd van nummer 12 naar 38. “We hebben nu 1600 vierkante meter aan vloeroppervlak op de begane grond; er is dus geen verdieping meer waardoor we als meubelzaak voor iedereen toegankelijk zijn geworden”, vertelt mede-eigenaresse Martine Ganzeboom. “Bovendien hebben we naast onze nieuwe winkel ook nog een fabrieksverkoop van meubelen. Hier komt in oktober het concept Budget Home Store in. De winkels zijn straks ook inpandig met elkaar verbonden.”

 

Hét Wooncentrum viert het tienjarig bestaan en groeit nog steeds. Het is de vierde keer dat de winkel een verhuizing achter de rug heeft. “We kijken naar de toekomst. Hier in Almelo kregen we nu de kans om deze mooie locatie te betrekken. Dat is op basis van een langdurig huurcontract, waardoor we nu ook goed kunnen investeren in de inrichting.” De laatste hand moet nog aan de nieuwe winkel gelegd worden, maar inmiddels is de nieuwe locatie van Hét Wooncentrum zo goed als gereed. “Na de zomervakantie volgt de officiële opening, maar nu al kun je bij ons terecht. We hebben de ruimte compleet gestript en verbouwd.”

 

Martine zwaait de scepter over Almelo en twee andere vestigingen. “Ik ben samen met mijn vader eigenaar van Hét Wooncentrum. Hij had vroeger een meubelfabriek, ik ben wat dat betreft in de meubels opgegroeid en had de ambitie om een eigen zaak te hebben. Inmiddels hebben we drie winkellocaties, naast Almelo sinds enige jaren ook Zevenaar en Apeldoorn.”

 

De nieuwe locatie in Almelo ademt ruimte. Als klant kom je in een winkel waar beleving de boventoon voert. “De vloer, het plafond en de wanden zijn allemaal vernieuwd en fris, helemaal van deze tijd. Bovendien is er veel ruimte om de meubels mooi te presenteren. Zo maken we nu veel meer gebruik van sfeerkamers die zijn ingericht naar de huidige trends aan de hand van een kleurenplan. Zo ervaar je de totaalbeleving en ontdek je wat er in je eigen woning ook mogelijk is.”

 

Hét Wooncentrum biedt een ruime keus aan eettafels, stoelen, banken en relaxfauteuils in alle kleuren en maten, maar er zijn ook allerlei accessoires verkrijgbaar. “De accessoires zijn van Byboo en lopen uiteen van kandelaren tot lampen of kussentjes. Eigenlijk wat maar je maar nodig hebt om de ruimte gezellig in te richten”, verduidelijkt Martine. “De meest actuele collectie vind je bij ons. De Nederlandse markt loopt wat trends betreft voorop.”

 

In Almelo is Hét Wooncentrum zeven dagen per week geopend. Op maandag van 13.00 uur tot 17.30 uur, op dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 17.30 uur, op donderdag van 10.00 uur tot 21.00 uur, op vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie, onder andere over de collectie, is te vinden op www.wooncentrum.net.