Zakelijk

Emma’s Land maakt ambachtelijke boerderijzuivel

DEN HAM – Wie een liefhebber is van ambachtelijk gemaakte boerderijzuivel moet eens een kijkje gaan nemen bij Emma’s Land aan de Leertendijk 6a in Den Ham. In het buitengebied van het Brinkdorp maakt Alberdien Olthof [zie foto] namelijk de meest smakelijke producten. Bovendien is ze de enige zelfzuivelaar in Twenterand!

Alberdien Olthof begon twee jaar geleden met het maken van boerderijzuivel. Ze gebruikt daar melk afkomstig van de boerderij van haar partner voor. In het begin was ze één keer in de twee weken enkele uurtjes bezig op zaterdagmiddag. “Maar dat liep al snel uit de hand. Inmiddels verwerk ik duizend liter per maand” zegt ze met een grote glimlach. Emma’s Land is tegenwoordig dan ook elke vrijdagmiddag en zaterdag geopend. “Wel gelden in de bouwvak aangepaste openingstijden, die kan men vinden op de website” zegt Alberdien Olthof. En ze gaat verder: “Ik heb inmiddels wel wat plannen om uit te breiden. Een verdubbeling van de huidige productie zou mooi zijn. Meer moet het ook niet worden, want het is een arbeidsintensief proces om alle boerderijzuivel te maken, en het moet natuurlijk wel leuk blijven!”

 

Overigens is het arbeidsintensieve proces van het maken van boerderijzuivel er ook de reden van dat het iets duurder is dan ‘gewone’ zuivel, maar het verschil proef je dan ook! Dit komt omdat het ambachtelijk wordt gemaakt. Hierdoor zit ook de volle liter melk in bijvoorbeeld een volle liter yoghurt. Om reden van de smaak [en uit milieu oogpunt] zitten de producten van Emma’s Land dan ook in glas [met statiegeld]. Dat de producten in de smaak vallen blijkt wel uit het feit dat een grote groep vaste klanten Emma’s Land weet te vinden. Ook levert Alberdien Olthof producten aan de internationale school in Eerde.

 

Wie meer wil weten over Emma’s Land kan kijken op de website: www.emmasland.nl. Hier is bijvoorbeeld een overzicht te vinden van de beschikbare producten en krijgt men uitleg waar de naam Emma’s Land vandaan komt. Overigens zijn Emma’s Land producten ook verkrijgbaar bij: Uw Slager Bennie Ekkel in Den Ham, Lekker Makkelijk Maneschijn in Daarle en Uw Poelier Wim Smelt in Vriezenveen. Gegevens van deze bedrijven staan ook op de website van Emma’s Land.