Zakelijk

De Zandstuve voor het eerst een publieke pleisterplaats

DEN HAM – Op maandag 1 juni opende evenementenlocatie De Zandstuve, gelegen aan het Zandstuvebos in Den Ham, om 12.00 uur voor het eerst in de geschiedenis het terras en restaurant voor publiek. Nog nooit eerder ontving het bedrijf daggasten, maar door de coronacrisis vaart het bedrijf -dat al 35 jaar bestaat- een andere koers.

 

Dat De Zandstuve in staat is snel te schakelen, is de afgelopen tijd gebleken. De coronacrisis gooide ook bij horecaondernemer Jerry Blekkenhorst roet in het eten. Met een streep door ongeveer 40 geplande bruiloften en een aantal klein- en grootschalige events, werd het voor Jerry tijd om de koers van het bedrijf 180 graden te wijzigen. “Ons bedrijf draait op feesten, partijen en events. Dat is onze core business. Door de coronacrisis hebben we 99 procent van onze geplande activiteiten moeten verplaatsen of annuleren. Dan word je toch voor een behoorlijke opgave gesteld om een gezond bedrijf vitaal te houden. Stilzitten is niet mijn ding, dus heb ik met mijn team een nieuwe richting bepaald en daar zijn het openen van het ruime terras en de twee restaurants er twee van.”, aldus Blekkenhorst. Recentelijk lanceerde hij het picknickconcept ‘Lucky Basket’ dat lovend werd ontvangen.

 

Op maandag 1 juni gingen de terrassen van De Zandstuve open voor publiek. Iets wat vaker is overwogen, maar nu, door de crisis, is gerealiseerd. “In het verleden kregen we vaak de vraag of we onze zaak niet wilden openen voor publiek dat tijdens het fietsen of wandelen in het bos bij ons een tussenstop kon maken. De locatie, die dagelijks door tientallen mensen wordt gepasseerd, is perfect om even een kop koffie te drinken of een broodje te nuttigen. Dat is binnenkort dan eindelijk mogelijk.” Jerry vervolgt. “Het openen van ons terras is niet de enige koerswijziging. Naast de afhaalservice en ‘Lucky Basket’ is het vanaf 1 juni mogelijk voor gasten om een tafel te reserveren in het restaurant. Rekening houden met 1,5 meter afstand hebben we de ruimte om twee keer 30 gasten te ontvangen. Daarnaast zijn we onze zaal ‘De Borg’ aan het renoveren, zodat we op kort termijn thema-avonden kunnen organiseren. Denk daarbij aan een Italiaanse avond of sushi-avond. Ook lanceerden we op 1 juni Ron & Jerry’s Roadshow en openden we onze ‘Garden of Love’. Een prachtige ‘hippieplek’ in onze achtertuin waar activiteiten zoals picknicken en yoga-sessies worden georganiseerd. Een plek waar men in alle rust kan neerstrijken. Hoewel we noodgedwongen snel moesten schakelen, heb ik ontzettend veel zin in de nieuwe koers die we gaan varen.”

 

De terrassen en restaurants zijn op woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend. De keuken zal om 20.00 uur sluiten. In verband met de 1,5 meter afstand regelgeving is online reserveren voor het restaurant en de thema-avonden, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, verplicht via: www.dezandstuve.nl.