Zakelijk

Tom Hallink: “Geweldig om eindelijk de gezichten van onze leden weer te zien”

De Sportfabriek Vriezenveen mag de deuren weer openen

VRIEZENVEEN - De Rijksoverheid is van mening dat de maatschappij nog lang niet terug kan naar hoe het was. Stukje bij beetje krijgen we iets van onze vrijheid weer terug, al zijn de stappen die gezet worden klein en de mogelijkheden minimaal. Desondanks is manager Tom Hallink van De Sportfabriek blij met de heropening.

Vorige week woensdag mocht de sportschool hun deuren weer openen. Locaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan dan weer open, maar nog wel onder strikte voorwaarden. Er geldt een maximum van dertig personen per ruimte en iedereen houdt anderhalve meter afstand. “Desondanks zijn we heel erg blij. Het is geweldig om eindelijk weer de gezichten van onze leden te zien. Het was heel erg stil en kil in De Sportfabriek”, blikt Tom terug.

Hallink is van mening dat de sportschool eigenlijk al wel eerder de deuren had mogen openen. “Voor ons gevoel had het wel eerder gekund. We hebben een ruimte van meer dan 1000 m2 en we kunnen ons met gemak aan de 1,5 meter afstand houden. We hebben looproutes en we werken met een inschrijfsysteem, dus we hadden gehoopt dat het eerder open mocht, maar helaas. Gelukkig kunnen we nu weer vooruitkijken!”

De Sportfabriek merkt dat mensen heel bereidwillig zijn en graag de deur weer uit willen. “Je merkt dat iedereen er weer zin in heeft. Veel mensen schreven zich vorige week maandag al in, maar toen was nog niet eens zeker of we alweer open zouden mogen. En toen de leden woensdag weer mochten sporten, kwam iedereen met een glimlach de sportschool binnen, dat is waar we het voor doen.”

Thuis sporten
Hoewel het coronavirus weinig voordelen heeft, zijn de medewerkers van De Sportfabriek wel op nieuwe ideeën gekomen. Zo konden leden materiaal van de sportschool lenen en was er een onlineprogramma te volgen. “Op die manier hebben we toch nog honderden mensen in beweging kunnen zetten en kon iedereen gewoon hun eigen oefeningen thuis doen.”

“Dat was misschien wel een voordeel voor sommigen, maar je merkt dat leden toch graag naar de sportschool komen. Voor een paar weken is het prima, maar voor de lange termijn werkt het gewoon niet”, zegt Hallink, die nog een leuke anekdote heeft. “Deze week kwam er een lid naar me toe, die zei: ‘Thuis was het ook wel fijn, dan kun je de les gewoon op pauze zetten om wat te drinken.’ Nou, dat is in de sportschool echt niet mogelijk”, lacht Hallink.

‘Niet te beschrijven hoe dankbaar’
Tom is erg blij dat veel leden trouw zijn gebleven aan De Sportfabriek. “Het is niet te beschrijven hoe dankbaar we hen zijn. Zonder onze leden waren we er niet meer geweest, want we hebben echt een knal gehad van deze verplichte lockdown”, legt Tom uit.