Zakelijk

BOB-KOB naar Bouwmensen Twente

TWENTERAND - Het opleidingsinstituut voor de bouw en infra BOB-KOB voor Oost-Nederland wordt per 1 september ondergebracht bij Bouwmensen Twente, het opleidingsbedrijf van bouwondernemingen uit Twenterand, Tubbergen en Almelo, zoals Bramer. De directeur van Bouwmensen Twente, Robert Herman, krijgt ook de verantwoording voor de tientallen opleidingen die onder de BOB-KOB vallen.

De Kader- en Ondernemingsopleiding Bouwbedrijf KOB is dé opleiding voor het aannemersdiploma in Nederland. Op dit moment volgen zo’n vijfendertig studenten uit heel Twente de driejarige avondopleiding. Het betreft mensen die werkzaam zijn bij bouwondernemingen en particulieren. De theorielessen worden in het vervolg gegeven in het onlangs verbouwde opleidingscentrum van Bouwmensen Twente aan de Veldkampsweg in Almelo.

Op de nieuwe locatie krijgt de opleidingspoot BOB voor midden- en hoger kaderpersoneel in ieder geval een stevige ‘injectie’. BOB kan ruim honderd verschillende soorten kortdurende cursussen en opleidingen van een jaar of meer verzorgen, variërend van opleidingen op het terrein van bouwveiligheid, projectleiding en uitvoering tot calculeren en werkvoorbereiding. Op dit moment maken daar duizenden mensen in heel Nederland gebruik van. Herman is voornemens om in samenwerking met andere partijen de bijscholing van werknemers in de bouw flink te stimuleren.

In de afgelopen maanden is het pand van Bouwmensen Twente al gemoderniseerd en vernieuwd. Bovendien is er geïnvesteerd in nieuwe tools voor eigentijds onderwijs. In de immens grote werkplaats verrijst een Innovatiehuis ter grootte van een kloeke eengezinswoning waar alle bestaande en nieuwe bouwtechnieken en bouwmaterialen kunnen worden onderwezen en uitgeprobeerd.

Alle BOB-KOB opleidingen gaan in september van start op de nieuwe locatie.