Uitgaan & Cultuur

Zorgsaam Twenterand stopt met meerdaagse reizen

VROOMSHOOP – In het verleden organiseerde Zorgsaam Twenterand regelmatig meerdaagse reizen, later kwam er een zelfstandige organisatie, en die heeft nu besloten om er een einde aan te maken. Met name de huidige omstandigheden spelen een belangrijke rol in de gemaakte keuze volgens Harrie Drenth.

“Aan alle mooie dingen komt een einde ... ook aan meerdaagse reizen Ja, u leest het goed, er wordt gestopt met het organiseren van de meerdaagse reizen. We hebben in het verleden vele mooie reizen kunnen maken. Echter, door de huidige omstandigheden vind ik het niet meer verantwoord om dit nog langer te doen. Hoe spijtig ook”, zegt Harrie namens Zorgsaam Twenterand.

Niet zoals altijd
Harrie denkt dat er in de toekomst veel gaat veranderen door de huidige coronapandemie. “Ik had nog graag de laatste paar jaar van mijn loopbaan door willen gaan. Maar u moet ervan uitgaan dat reizen in de nabije toekomst niet meer zo zullen zijn zoals ze altijd waren. Er zullen waarschijnlijk wel andere regelingen komen van met hoeveel en hoe je per bus naar je vakantiebestemming mag reizen. Daarom vind ik het niet verantwoord om nu nog door te gaan met de organisatie en zet ik er noodgedwongen en met pijn in hart een punt achter.” 

Afscheid
“In de afgelopen 40 jaar die ik bij de organisatie van de reizen was, heb ik vele mensen mogen ontmoeten en hebben we vele mooi reizen mogen maken. Daarom dank ik alle medereizigers van al die jaren voor het door hen in mij gestelde vertrouwen. Ik zou zeggen het ga u goed en we hopen elkaar op een andere wijze nog wel eens te zien en te spreken”, aldus Harrie. 

Anekdotes
In veertig jaar heeft Harrie genoeg meegemaakt. “Drie jaar geleden waren we in Duitsland met de bus. De buschauffeur zet de bus altijd pal naast het hotel en hij wilde wegrijden en zette de bus in de achteruit. Toen begon hij met rijden en hield het ineens op, want er stond een grote heg met een stalen muur erin, hahaha”, lacht Harrie. Uiteindelijk viel het mee en zat er alleen barst in de achterbumper. “Later hebben we er hard om gelachen en er een lekker biertje opgedronken.”

Bijna elk jaar was er wel wat te lachen, zo vertelt Harrie. “Zo waren we ooit aan de wandel in Duitsland en toen rolde iemand zo naar beneden, haha. Er was zo’n haarspeldbocht en hij viel zo naar beneden. Toen wij beneden kwamen, stond hij daar mooi op ons te wachten en zei hij: ‘Zo, ik was mooi vlot beneden hé’. Dat zijn de mooie dingen. Ik kan er wel een boek over schrijven!”, besluit Harrie.