Uitgaan & Cultuur

Vroomshoop gaat extra weekend feestvieren vanwege 160-jarig bestaan

VROOMSHOOP – De organisatie van Feestweek Vroomshoop breidt dit jaar de feestweek uit met een extra weekend vanwege het 160-jarig bestaan van Vroomshoop. Het feestprogramma begint nu al op zaterdag 7 september met een Hollandse Avond en op zondag 8 september met een zondagmiddagborrel met speciaalbier, foodtrucks en Formule 1. Vervolgens gaat de feestweek vanaf maandag 9 september verder met straatversiering in meer dan 50 straten. Het feestprogramma eindigt op zaterdag 14 september.

“We hebben eerder al aangekondigd groots te willen uitpakken, vanwege het 160-jarig bestaan van Vroomshoop. Nu voegen we de daad bij het woord door een extra weekend eraan vast te plakken. Met de nieuwe evenementen, een Hollandse Avond en een zondagmiddagborrel, brengen we ook echt iets nieuws. De eerste reacties zijn al heel positief en we hopen dat er straks in september veel belangstelling is. We verwachten in ieder geval dat het een mooie opmaat is voor een knallende feestweek”, zeggen Jan Brunink en Jan Veltink namens de organisatie van Feestweek Vroomshoop.

 

Tijdens de Hollandse Avond op zaterdag 7 september in de feesttent zijn in totaal drie optredens van Nederlandstalige artiesten. Welke dat zijn, maakt de organisatie binnenkort bekend. Het programma voor de zondag is al voor een groot deel in kannen en kruiken. Zo zal op een groot scherm de Formule 1 te zien zijn. Daarnaast zijn er tal van speciaalbieren te verkrijgen. Op het buitenterrein komen barbecues en foodtrucks te staan om het plaatje compleet te maken. De entree voor deze zondag is gratis.

 

Het programma van 160 jaar Vroomshoop gaat na dit eerste weekend verder met de straatversiering. Meer dan 50 straten hebben zich hiervoor aangemeld. Vervolgens is er vanaf woensdag tot en met zaterdag een kermis op het Oranjeplein. Het overige programma bestaat uit de derde editie van Women & Girls Summernight op woensdag 11 september, Twenterand Tour voor senioren en aansluitend een seniorenmiddag op donderdag 12 september. Die dag wordt ’s avonds afgesloten met een familiebingo. Op vrijdag 13 september zijn er drie dj-optredens in de feesttent en op zaterdag 14 september wordt 160 jaar Vroomshoop afgesloten met een liveband en een vuurwerkshow. De eerste artiesten worden in juni bekendgemaakt.