Uitgaan & Cultuur

Vierde editie verlichte truckrit door Twenterand

TWENTERAND – Een stoet van zo’n 34 verlichte voertuigen zal op zaterdag 14 december door Twenterand rijden. Het is alweer de vierde editie van de zeer succesvolle en door toeschouwers zeer gewaardeerde verlichte truckrit.

Foto: Erwin Heuver
Foto: Erwin Heuver

Vanaf 17.00 uur zullen de trucks zich opstellen op de Geerdijk tussen de Noorderweg en de spoorwegovergang. Om die reden zal de Geerdijk tussen de Eerste Blokweg en de Noorderweg afgesloten zijn tussen 16.30 uur en 19.00 uur. De organisatie van de verlichte truckrit is in handen van Auto- en Bandenservice Hekman uit Vroomshoop en Café Cafetaria De Brug uit Geerdijk. Initiatiefnemer is Roy Kruiskamp.

Vanaf ongeveer 17.00 uur zullen de trucks dus in kerstsfeer opgesteld staan nabij Café Cafetaria De Brug. Er is dan ruim tijd om de prachtige vrachtwagens te aanschouwen. Om 18.30 uur vertrekt de verlichte stoet voor een rondgang door Twenterand. Na het vertrek uit Geerdijk zal de tocht via Den Ham [18.50 uur], Vroomshoop [19.25 uur], Westerhaar [19.50 uur] en Vriezenveen [20.20 uur] wederom naar Vroomshoop gaan waar de finish omstreeks 21.25 uur is bij Auto- en Bandenservice Hekman. Hier zal de stoet worden ontbonden en is er een besloten feest voor de deelnemers. Wie de precieze route door de dorpen wil weten kan kijken op Facebook: @verlichtetruckrit.