Uitgaan & Cultuur

Gijs Pols, medeoprichter: “Mensen willen wel, maar weten alleen niet hoe”

Stichting Seek Justice brengt 160 gratis maaltijden bij mensen langs de deuren

VRIEZENVEEN – Onlangs startten Gijs Wessels en Gijs Pols met een nieuwe stichting, namelijk Stichting Seek Justice. Een organisatie ontstaan vanuit een diep verlangen om de handen uit de mouwen te steken om de mensen in de onderklasse van onze samenleving te ondersteunen. Gijs Pols hoopt dat veel mensen hen willen helpen.

“Eigenlijk is het begonnen dat Gijs Wessels naar vluchtelingenkamp Moria is geweest en heeft daar vrijwilligerswerk gedaan. En ik ben naar Tanzania geweest om vrijwilligerswerk in de sloppenwijken te doen. Daar zijn wij beide oog in oog gekomen met onrecht en armoede. Daardoor is ons hart echt veranderd. Als je dat eenmaal gezien hebt, gaat dat gevoel niet meer weg”, zegt Gijs Pols.

Stichting Seek Justice had al vaker bedacht om acties te voeren, maar het bleef vaak bij ideeën en gedachtes. Nu wilde Gijs echt doorpakken. “Ik zei tegen Gijs Wessels, medeoprichter: ‘We moeten gewoon beginnen’. Het uitdelen van eten is voor iedereen begrijpelijk en het is een basic manier voor het uitdelen van liefde. Toen hebben we het maar direct opgestart.”

Netwerk
Vooral in coronatijd merken mensen dat ze zich ‘eenzaam’ voelen en daar wil Stichting Seek Justice bij helpen. “Wij hopen dat mensen zich gezien voelen. Hiermee willen we de mensen een steuntje in de rug geven”, zegt Gijs, die merkt dat een netwerk belangrijker is dan geld verdienen. “Het is moeilijk om direct de juiste doelgroep te bereiken, maar op deze manier bouw je vanzelf een netwerk op. Wij hebben afgelopen vrijdag maar liefst 117 mensen blij gemaakt. Veel mensen waren heel dankbaar en emotioneel, heel mooi.”

Financiële hulp
De afgelopen weken bracht de stichting al 160 maaltijden langs mensen, maar daar willen ze het in de toekomst niet bij laten. “Wij willen de mensen financieel ook kunnen helpen. Als bijvoorbeeld een gezin geen geld heeft voor een winterjas, terwijl het erg koud is, dan willen we mensen persoonlijk vragen om dat gezin te helpen. We doen dit juist persoonlijk, want een massaoproep, gaat aan de mensen voorbij. Wij hebben het zelf meegemaakt in Tanzania en bij vluchtelingenkamp Moria, dan kun je het niet aan je voorbij laten gaan.”

Volgens Gijs ligt het niet aan de bereidheid van de mensen, maar aan de daadkracht. “Mensen willen het wel, maar ze weten niet hoe ze moeten beginnen. Daarom kunnen ze bij ons aansluiten.” We hebben een e-mailadres: info@seekjustice.nl, waarop je iemand kunnen opgeven of jezelf kunt aanmelden. Ook kun je laten weten als je een ander speciale wens hebt.

Vrijwilliger
Ook is het mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger bij Stichting Seek Justice. Vrijwilligers kunnen helpen koken, routes maken en eten rondbrengen. “We hebben nu 25 vrijwilligers en dat is voorlopig genoeg. Maar wij verwachten niet dat het bij honderd maaltijden per vrijdag blijven, daarom zijn vrijwilligers altijd welkom.”

Aanmelden voor een maaltijd kan tot woensdagmiddag, want dan moeten de menu’s wel bekend worden, zo zegt Gijs. De maaltijden worden meestal tussen 17.00 uur en 19.00 uur langs de deuren gebracht.

Reacties

Hoi

Ik ben alleenstaande moeder van 2 kleine kinderen .

Wil graag aan melden . Als dat kan 

We zitten best krap en daarbij komt ook nog we gaan verhuizen  en dat moet ik ook in mn eentje doen .

Gr janine

Hoi Janine, 

Dat kan zeker! 

Zou je ons een mailtje willen sturen naar info@seekjustice.nl 

Met je naam en adres en aantal personen? 

Dan kunnen we via de mail even contact hebben. 

Vriendelijke groet, 

Melissa Wessels

Seek Justice.