Uitgaan & Cultuur

Spannende voorstelling goochelaar Jan

VRIEZENVEEN - Goochelaar Jan gaf vorige week een spannende voorstelling in CCK2 in Vriezenveen voor de ‘thuisblijvers’ in de krokusvakantie.

“Ik kan niet toveren, maar wel goochelen”, gaf hij in het begin aan, maar dat deed hij op zo’n manier dat zijn jeugdige publiek eigenlijk niet het verschil kon zien: voor hen was het toveren. Een ‘kip’ die kon raden welke kleur Pip had gekozen als kaart bijvoorbeeld. Een spel van touwen, die dan weer kort en dan weer lang schenen te zijn, maar uiteindelijk bestond uit een lang koord. Hoe doet ie dat! Of Stijn die ook als een volleerde goochelaar mee mocht helpen. Zo mochten verschillende kinderen de goochelaar helpen met zijn acts en werden daarvoor beloond met een diploma, een ster, en natuurlijk een enthousiast applaus.

De tot vier keer als beste kindergoochelaar van Nederland uitgeroepen Jan was op uitnodiging van Theater Turf naar Vriezenveen gekomen. Meer dan 100 enthousiaste kinderen kwamen genieten van zijn optreden en zij hebben genoten. Toen de goochelaar zijn laatste act aankondigde was de teleurstelling te horen onder de jeugd.

De volgende activiteit van Theater Turf is Tenx9, de ‘tienminutenvertelavond’ van waargebeurde verhalen door iedereen die maar vertellen wil. Dit wordt gehouden op woensdag 25 maart in café De Piep’n aan het Oosteinde in Vriezenveen.