Uitgaan & Cultuur

Sinterklaas: “Natuurlijk kom ik wel naar Vriezenveen!”

VRIEZENVEEN – Sinterklaas heeft vorig jaar erg van de verlichte intocht in Vriezenveen genoten. Voor dit jaar waren er plannen om het opnieuw op die manier te doen, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Toch heeft Sinterklaas voor de kinderen in Vriezenveen al de nodige plannen klaarliggen! De Week van Twenterand sprak onlangs met Sinterklaas en de goedheiligman is glashelder: “Natuurlijk kom ik wel naar Vriezenveen! Al zal het dit jaar allemaal wel op een andere manier moeten.”

100 jaar Vriezenveense Harmonie
Sinterklaas zegt: “Het thema dit jaar is de 100-jarige Vriezenveense Harmonie. Want al 100 jaar staat de Vriezenveense Harmonie klaar om mij muzikaal te ontvangen in Vriezenveen en dus wil ik dit jaar wat terugdoen. Maar een intocht met honderden kinderen en een heel spektakel eromheen zit er dit jaar echt niet in. We moeten verstandig zijn om het coronavirus weer onder controle te krijgen. Ik heb samen met de intochtcommissie, ambtenaren van de gemeente Twenterand en zowel de vorige als de huidige burgemeester alle mogelijkheden besproken, maar een intocht als in voorgaande jaren bleek dit jaar echt niet mogelijk. Maar toch zal ik Vriezenveen zeker niet stilletjes voorbijgaan!”

Filmpjes
Hoe Sinterklaas dan wel aankomt in Vriezenveen zal duidelijk worden in een filmpje dat 11 november online gaat via de website: www.sinterklaas-vriezenveen.nl. Hier blijkt ook dat de instrumenten van de Vriezenveense Harmonie zoek zijn. Komt dat allemaal wel goed? Daarnaast gaat er op 14 november een filmpje online van de intocht van Sinterklaas in Vriezenveen. Want Sinterklaas zal zeker wel aanmeren in Vriezenveen, alleen dit jaar zonder publiek! In dit filmpje is ook te zien wat er in Vriezenveen inmiddels allemaal aan de hand is. Spannend! De filmpjes worden behalve op de website ook uitgezonden door Delta TV. Woensdag 11-11 deel 1. Zaterdag 14-11 deel 2 en zondag 15-11 beide.

Letterspeurtocht en kleurwedstrijd
“Bovendien kan ik de hulp van iedereen in Vriezenveen uitstekend gebruiken” zegt Sinterklaas. En hij gaat verder: “Alle verlanglijstjes zijn namelijk zoekgeraakt. Ze zijn naar de juiste letter gewaaid, maar de pieten kunnen de letters en dus de bijbehorende verlanglijstjes niet terugvinden. Kinderen kunnen helpen zoeken en daar zijn ook nog eens 10 prijzen aan verbonden.” Vanaf 16 november liggen de letters in de winkels. Via een kleurplaat en een letterpuzzel die in week 47 in deze krant staat kunnen kinderen opzoek. Ook op school en bij sommige ondernemers zal de letterpuzzel en kleurplaat verkrijgbaar zijn. “Ik hoop dat jong en oud mee gaat doen!” zegt Sinterklaas. En ook al kan Sinterklaas dit jaar geen bezoek ontvangen, toch kunnen de oplossingen en kleurplaten gewoon in de brievenbus van het Huis van Sinterklaas.

Schoen zetten
Overigens zou Sinterklaas graag zien dat iedereen gewoon het Sinterklaasfeest viert. Hij zegt: “Misschien kan ik dit jaar, vanwege het coronavirus, niet bij iedereen op huisbezoek komen. Het is echter van groot belang dat iedereen gewoon de schoen zet en zijn of haar verlanglijstje inlevert! Ik vind het heel erg dat het zo moet gaan en ik hoop dat we volgend jaar weer gewoon het Sinterklaasfeest op een normale manier kunnen vieren.”

Sinterklaasquizzz
Op zaterdag 28 november is er bovendien live een online Sinterklaasquizzz. Van 18.30 uur tot 19.30 uur is er een kinderquiz en van 20.30 uur tot 22.00 uur een quiz voor volwassenen. “Ik zal dat samen met een paar pieten presenteren en uiteraard zijn er kleine prijsjes te winnen” laat Sinterklaas weten. Via de website en de kanalen op sociale media [Facebook: SinterklaasVriezenveen en Instagram] kan men een inloglink krijgen voor deze gezellige uitzending. Bovendien zou Sinterklaas het fantastisch vinden wanneer mensen hem een filmpje sturen via WhatsApp, waarin ze zelf een Sinterklaasliedje zingen. Dit kan tot 21 november. Sinterklaas kan deze filmpjes dan mogelijk gebruiken in de Sinterklaasquizzz. Jong en oud mogen een muzikale bijdrage appen naar Sinterklaas. Zijn nummer is: 06 – 13067637.

Kinderfeest
“Ik hoop dat veel kinderen en volwassenen er ondanks alles toch weer een groot kinderfeest van maken dit jaar. Ik heb er enorm veel zin in. En ondanks dat het nu allemaal wat ingewikkeld is komt uiteindelijk toch altijd alles weer goed!” besluit Sinterklaas.