Uitgaan & Cultuur

Oranjevereniging Vroomshoop verlicht 26-meter hoge kerktoren

Foto door: Oranjevereniging Vroomshoop

VROOMSHOOP – De 26-meter hoge kerktoren van kerkelijk centrum Irene is afgelopen zaterdag verlicht door Oranjevereniging Vroomshoop. Ieder jaar plaatst Oranjevereniging Vroomshoop traditiegetrouw een metershoge kerstboom in het centrum van Vroomshoop. Dit jaar is er geen geschikte kerstboom gevonden, maar dat weerhield de vereniging niet om niets te doen 

“Integendeel zelfs. Toen bleek dat we dit jaar geen geschikte kerstboom konden vinden, hebben we direct gezocht naar een plan B. Met als resultaat dat we nu de 26-meter hoge kerktoren van de Irene-kerk verlicht hebben”, zegt voorzitter Lute Gombert van Oranjevereniging Vroomshoop.

De verlichte kerktoren is nu in de wijde omgeving duidelijk te zien door zo’n 175 lampjes. Met een hoogwerker van Klaas Harms werden de lichtjes aan de toren zaterdagochtend bevestigd. Iedere avond zal de toren nu verlicht zijn. “Het is fantastisch dat we juist in deze tijd toch de mensen iets speciaals kunnen geven. Daarvoor zijn we kerkelijk centrum Irene ook erg dankbaar voor, zij hebben toestemming gegeven tot dit initiatief. Wij hopen dat de inwoners uit Vroomshoop genieten van dit prachtig verlichte middelpunt in het centrum van het dorp. Zo houden we de traditie toch in stand, al is het even iets anders dan andere jaren. Maar dat past dan ook wel weer bij de huidige situatie waarin veel dingen anders dan anders zijn”, besluit Gombert.