Uitgaan & Cultuur

Oproep om te vlaggen op 5 april

VRIEZENVEEN - In de vroege morgen van donderdag 5 april 1945 vertrokken de Canadese bevrijders vanuit Almelo richting Vriezenveen. Rond half elf rolden de tanks en voertuigen van het XII Manitoba Dragoons Regiment over de Almeloseweg het dorp binnen richting het Midden, waar de bevolking samenstroomde. Het was een drukte van belang! Een uur later stonden er ook Canadezen bij de grotendeels vernielde brug bij Zandwijk op het Westeinde. De bevrijding van Vriezenveen was een feit!

 

Op zondag 5 april 2020 zijn we 75 jaar verder. De bevrijding van toen kunnen we door de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus helaas niet vieren zoals we het graag zouden willen. Ook de herdenking op 4 mei kan niet doorgaan zoals we het gewend zijn.

 

Toch zou het fijn zijn wanneer we uiting kunnen geven aan onze dankbaarheid voor onze bevrijders van toen, juist in deze onzekere tijd. Daarom roept de Stichting Vriezenveen 75 jaar vrij! alle inwoners van Vriezenveen, de Pollen-West Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk op om op 5 april te vlaggen met onze nationale driekleur. Deze vlag symboliseert niet alleen vrijheid en vrede, maar op dit moment ook hoop op een gezonde toekomst.