Uitgaan & Cultuur

Opnieuw geen feestweek in Vroomshoop

VROOMSHOOP – De organisatie van de feestweek in Vroomshoop heeft bekend gemaakt dat de geplande feestweek van 4 tot en met 11 september 2021 niet doorgaat. Vanwege het maximumaantal van 750 bezoekers is het onmogelijk om de feestweek te organiseren.

“Het is financieel niet mogelijk om een feestweek in zo’n afgeslankte vorm te laten plaatsvinden. Het is een enorme teleurstelling, want we hadden alle draaiboeken klaarliggen om de feestweek veilig en verantwoord te organiseren. Ook de voorbereidingen waren allemaal al afgerond, maar in het zicht van de haven rest ons niets anders dan de feestweek opnieuw te annuleren”, laat de organisatie weten.

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat evenementen alleen zijn toegestaan met een maximum van 750 bezoekers. Dat aantal is te beperkt om de feestweek financieel te kunnen organiseren. “Bovendien waren alle kaarten voor de Hollandse Avond op zaterdag 4 september al uitverkocht. Het gaat daarbij om het dubbele aantal dat nu door de overheid is toegestaan. Dan zouden we de ene helft wel en de andere helft niet kunnen verwelkomen. Maar dat is slechts één issue. De hoofdreden is de beperkte capaciteit, waardoor de inkomsten bij lange na niet opwegen tegen de uitgaven.”

De organisatie van de feestweek bespreekt deze week de mogelijkheden om de kermis wel door te laten gaan van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september. Het definitieve besluit volgt eind deze week.