Uitgaan & Cultuur

Nieuwe bewoners Zandstuvebos bang voor wolf!

TWENTERAND - Zoals iedereen in de krant heeft kunnen lezen zijn er wolven gesignaleerd op de Veluwe. Onder de kabouterbevolking heeft dit geleid tot grote onrust en paniek. Iedereen weet namelijk dat rode mutsjes en wolven geen goede combinatie is. De kabouters zijn dus met spoed op zoek naar een nieuwe huisvesting voor hun paddenstoeltjes want op de Veluwe is het niet langer veilig.

Na een korte zoektocht op Funda kwamen ze uit in de gemeente Twenterand. De plaatselijke makelaar had hun verteld dat het Zandstuvebos in zeer goede staat was, maar toen ze vorige week een kijkje kwamen nemen schrokken ze zich een kabouterhoedje. Veel bomen waren gekapt, lagen dwars over de paden en er was geen paddenstoel meer met een fatsoenlijk dak erop.  Toch waren ze enthousiast over de locatie, vooral het zwembad was een groot pluspunt voor het kleine grut.  De mogelijk om s ’winters te kunnen schaatsen voor eigen deur sloegen ze ook zeker niet af.

Bij de dorpsraad kwam de vraag binnen of wij deze kleine vrienden een handje wilden toesteken. De “bouwvergunning” is door de gemeente Twenterand inmiddels goed gekeurd, dus de aanleg van het Kabouterbos zal begin Juni van start gaan. Woensdag 19 Mei worden de handtekeningen gezet door wethouders Mark Paters en Roel Koster en is het helemaal officieel , we hebben kabouters in Twenterand.

Zoals bij elke verhuizing komt daar nogal al wat bij kijken en voor een klein tuintje draaien de kabouters hun handen niet om. Maar een heel bos aanpakken dat is voor hen toch een te grote klus om alleen te doen. Ze zijn dus op zoek naar mensen die mee willen helpen met de aanleg en die kunnen timmeren, tuineren, schilderen en creatieve ideeën hebben. Lijkt je leuk om hierbij te helpen meld je dan aan bij Riette Makkinga 06-48255174 of riettemakkinga@gmail.com.

De kabouterroute is 2,5 Km lang en er is nu plaats voor 40 kabouterhuisjes. De start van de route is op de parkeerplaats bij het Aquapark en gaat rondom de ijsbaan en het zwembad. De start zal duidelijk worden aangegeven.  Je kunt op de hoogte blijven van alle Kabouter activiteiten en ontwikkelingen door onze Facebookpagina te liken: Kabouterpad Zandstuvebos