Uitgaan & Cultuur

“Vroomshoop weer een beetje op de kaart zetten op een feestelijke manier”

Leendert Pieter Stodel nodigt kunstenaars en winkeliers uit voor kunstroute in Vroomshoop

VROOMSHOOP – In deze barre tijden wil Leendert Pieter Stodel voor wat gezelligere sfeer zorgen in het centrum van Vroomshoop. De Joodse kunstenaar bedacht het idee om in het voorjaar een kunstroute door Vroomshoop te organiseren. Kunstenaars uit Vroomshoop en omstreken kunnen dan schilderijen en beelden in etalages plaatsen en dan kunnen inwoners uit Vroomshoop erlangs lopen om het te bekijken, zo luidt het idee van Leendert Pieter Stodel. 

“Het is nog een beetje onzeker allemaal, maar ik moet het wel gaan voorbereiden. Ik heb daarom ook Louis Scholten, voorzitter van de winkeliers en ondernemers in Vroomshoop, benaderd en ze waren erg enthousiast over dit idee”, zegt Leendert Pieter.

Voorlopig geen exposities
Al sinds 1989 heeft Leendert Pieter op verschillende tentoonstellingen gestaan, maar voorlopig is het niet mogelijk door het coronavirus. Daarom bedacht hij het idee voor een kunstroute door Vroomshoop. “Ik dacht bij mezelf: ‘Ik kan niet naar een expositie, maar waarom kan ik het niet laten zien in een etalage van een winkel’. Vandaar het idee om het op deze manier te laten zien.”

Ontstaan van het idee
Volgens Leendert Pieter komt het idee uit Amerika weg. “Daar werden voor het eerst in lege winkelpanden schilderijen en beelden geplaatst, zodat lokale kunstenaars ook een kans hadden om zich te laten zien”, legt Leendert Pieter uit. Zelf heeft hij ook een doel met dit idee. “Hiermee hoop ik ook Vroomshoop een beetje op de kaart te zetten op een feestelijke manier.”

Aanmelden
Zowel kunstenaars als winkeliers kunnen zich aanmelden bij Leendert Pieter als zij willen meedoen. “Ze kunnen bij mij altijd terecht om zich ook te aanmelden.” Aanmelden kan via: stodel@outlook.com of via Kunstcollectiefvroomshoop@outlook.com.

Reacties

Beste meneer Stodel.

Wat een leuk idee. Ik boetseer een beetje.

Ik weet niet aan welke eisen een werkstuk moet voldoen, maar er mag altijd iemand komen kijken of er iets bij is.

Met vriendelijke groet, 

Carin Lucas.

4e Blokweg 9

Den Ham.