Uitgaan & Cultuur

Kermis Westerhaar groot succes: vier dagen kermis in dorpskern

WESTERHAAR – Veel feesten konden in 2021 niet doorgaan, maar afgelopen week werd er toch nog een soort feest gebouwd, dankzij een voor het dorp groot uitgevallen kermis. Van woensdag tot en met zaterdag genoot jong en oud van de attracties die zoals altijd werden opgesteld in Westerhaar.

Het terrein was voor de gelegenheid afgezet en vanwege coronarestricties dit jaar voorzien van zogenoemde looprichtingen, om de mensenstroom nog enigszins te reguleren. Eenmaal op de kermis was er van zenuwachtig en nerveus gedoe rondom corona niets te merken en leek het gewone leven zoals het hoort voor eventjes weer terug.

Waarnemend voorzitter Gerard Fidom kijkt terug op een geslaagde week. “Alles verliep vlekkeloos en we kijken dan ook terug op een paar geslaagde dagen. We hebben er goed weer bij gehad, dus we kijken met een goed gevoel terug op de kermis”, aldus Fidom, die ook veel positieve geluiden hoorde vanuit de politie en de gemeente. “Burgemeester Hans Broekhuizen was tevreden, de boa’s waren tevreden en ook de politie was tevreden. We hebben niks te klagen.”

De weersvoorspellingen waren wisselend, maar gedurende de vier dagen hebben ze niet veel hinder gehad van het weer. Een godsgeschenk voor de honderden bezoekers die allemaal genoten van eindelijk weer een keer wat vermaak en ontspanning. “De kinderen hebben lol gehad, dat is het belangrijkste. We gaan ervan uit dat het volgend jaar weer zoals vanouds kan worden georganiseerd!”