Uitgaan & Cultuur

Kasteel Eerde in de steigers

 

 

DEN HAM - Geniet van cultuur én natuur tijdens deze unieke excursie op Landgoed Eerde op zondag 10 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. Bezoek het prachtige kasteel en wandel mee over het bijzondere landgoed. Tijdens de excursie is niet alleen aandacht voor de restauratie van de bel-etage, maar vertellen de gidsen je ook mooie verhalen over de indrukwekkende schilderijen en Gobelins.

 

Restauratie

 

Normaal gesproken is het kasteel niet toegankelijk voor bezoekers, maar een paar keer per jaar wordt het kasteel geopend voor publiek. Deze exclusieve rondleiding bestaat uit twee delen: een wandeling met de boswachter door de kasteeltuin van kasteel Eerde en een rondleiding over de bel-etage. De steigers zijn er inmiddels niet meer, maar binnen wordt nog steeds gewerkt aan de laatste puntjes. De herstelwerkzaamheden richten zich op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18-eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. Kosten: 9 euro per persoon, leden van Natuurmonumenten betalen 6 euro per persoon.

 

 

Startpunt en boeken

 

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/salland. De excursie start bij de hoofdingang van het kasteel: Kasteellaan 1 in Ommen.

 

Meer activiteiten?

 

Kijk op: www.natuurmonumenten.nl/agenda