Uitgaan & Cultuur

Gezellige en sfeervolle Hammer Brinkdag

DEN HAM – De tweede Hammer Brinkdag van deze zomer, op woensdag 31 juli, werd een hele leuke dag!

De organisatie laat weten: “Zoals vanouds begonnen we de dag met de rommelmarkt en de braderie en het weer was prachtig, mede daardoor leverde dat weer een groot aantal bezoekers op. Met livemuziek, gratis draaimolen, springkussen en een schmink- en ballonnenclown was het ook voor de kleine bezoekers een heus feest. Vanaf 12.00 uur begon het helaas wat te regenen en dit ging de hele middag een beetje door, daarom hielden de meeste mensen het voor gezien en gingen naar huis.”

En men gaat verder: “Om 18.00 uur zijn we begonnen met opbouwen voor het avondprogramma en dat was nog een hele klus. Om de 25 oldtimers en vier reusachtige landbouwvoertuigen van onder andere; loonbedrijf Wemekamp, Bouwhuis, Reimink en Fokkert rondom de Brink te plaatsen waren we alle ruimte nodig. Maar uiteindelijk zag het er geweldig uit, en door de boerenrock die Hoempa Henk verzorgde was de sfeer compleet (ondanks de regen).”

De brandweer gaf een geweldige demonstratie: ‘Vlam in de pan’ en ‘busjes knallen’ zorgden voor veel spektakel. Ook bij de politie mocht je een kijkje nemen in en op verschillende voertuigen en dat was voor jong en oud harstikke spannend. Verder zorgde het optreden van het shantykoor voor veel gezelligheid en werd er uit volle borst meegezongen. DJ Geert en Hoempa Henk sloten de dag met meezingers en dancemuziek en men ging door tot in de late uurtjes.

Derde Hammer Brinkdag op 14 augustus

De organisatie zegt tot besluit: “We kijken met trots terug op deze tweede editie en we zijn al druk aan het voorbereiden voor de derde editie op woensdag 14 augustus!”