Uitgaan & Cultuur

Geslaagde Oliebollen- Challenge Albanië

VRIEZENVEEN - De Oliebollen-challenge in Vriezenveen op vrijdag 19 november voor het werk van Aad & Dineke van der Maas in Albanie is uitstekend geslaagd.Wonderen bestaan nog, dankbaarheid overheerst voor alle geboden hulp, het meedenken en meeleven vanuit de hele gemeente en ook uit andere kerken. In verband met diverse aanpassingen rondom Corona en uitvallers was de aanloop dit keer wel heel erg spannend. Dankzij de hulp van ruim 40 betrokken vrijwilligers in verschillende rollen als bakker, inpakker, opbouwer, bezorger, supermarktverkoper en schoonmaker is de actie uitstekend verlopen met opnieuw een record.

Ruim 9100 oliebollen zijn er uiteindelijk gebakken en verkocht, waarvan een aanzienlijk deel via vier behulpzame Vriezenveense supermarkten: Jumbo, Coop, Supermarkt Mulder De Poete en Supermarkt Peddemors De Pollen. Zonder deze hulp was dit succes nooit haalbaar geweest.Veel elementen van vorig jaar konden opnieuw worden ingezet, zoals een uitgebreide Plakkies’ oliebollen drive-in voor bezorgers, een pendeldienst voor aanlevering en de bezorgservice op vrijdagmiddag.Als u niet hebt besteld, maar wel van Albanië houdt, kunt u alsnog via een gift bijdragen, dat kan heel eenvoudig via de website: www.appeltje-voor-de-dorst.nl op de button gift GZB. U kunt ook overmaken naar Monica inzake oliebollen Actie Albanië naar: NL66RABO0368819833 t.n.v. C.G. Smelt-Koenderink of in de collectebussen in de kerk o.v.v Actie Albanie.

Door de hoge werkloosheid zijn veel mensen volledig van liefdadigheid en voedselbanken afhankelijk, via kleine kerkelijke gemeenten wordt hulp geboden en aan kerkplanting gewerkt. Komende tijd volgt meer inhoudelijke informatie en reactie via Aad & Dineke.